• Conducerea Yahoo! ar putea fi schimbata de actionarii companiei. Miliardarul american Carl Icahn a amenintat ca va schimba conducerea Yahoo! daca directorii companiei nu vor reincepe negocierile cu Microsoft. Icahn, unul dintre cei mai importanti actionari ai Yahoo!, sustine ca este pregatit sa cheltuiasca sute de milioane de dolari pentru a-i inlocui pe directorii companiei, precizand ca acestia au prejudiciat actionarii atunci cand au renuntat la negocierile de fuziune. Yahoo! a refuzat oferta de 47,5 miliarde de dolari venita din partea Microsoft, apreciind ca este "prea mica", scrie Bloomberg.
  • California da unda verde la casatoria intre homosexuali. Curtea Suprema din statul american California a decretat ca o lege statala, care interzice casatoriile intre persoane de acelasi sex, este neconstitutionala. In urma acestei decizii, California devine al doilea stat, dupa Massachusettes, in care homosexualii si lesbienele se pot casatori, noteaza BBC News.
  • Papa Benedict al XVI-lea le-a multumit femeilor virgine care s-au adunat joi, la Vatican, pentru sacrificiul facut de acestea, precizand ca fecioarele care au ales o viata de abstinenta in serviciul bisericii, vor fi rasplatite pentru sacrificiul lor, relateaza The Australia News. Suvernaul Pontif a recunoscut ca aceasta alegere este una greu de inteles pentru cei care nu sunt catolici.
  • Obama se simte atacat de Bush. Candidatul democrat Barack Obama a condamnat "falsul atac" facut de presedintele Bush, joi, intr-un discurs sustinut in fata Knessetului. Liderul american a declarat ca cei dispusi sa negocieze cu teroristii si radicalii se inseala la fel de mult ca cei care inaintea celui de-al doilea razboi mondial credeau ca pot potoli apetitul expansionist si fanatismul nazistilor. Afirmatia pare sa faca trimitere la Obama, care a spus ca este deschis dialogului cu liderii Siriei si Iranului, relateaza Associated Press.
  • NATO au aprobat infiintarea unui centru de formare in domeniul apararii impotriva atacurilor informatice, la Tallinn, Estonia. Protocolul privind crearea Centrului de excelenta al NATO pentru aparare impotriva atacurilor cibernetice a fost semnat la sediul de la Bruxelles al Aliantei Nord-Atlantice, dupa ce, in urma cu un an, Estonia a fost victima unor ample atacuri informatice asupra retelelor guvernului, bancilor si presei. Actiunea a fost atribuita Rusiei.Printre tarile care s-au alaturat tratatului se numara Germania, Spania, Estonia, Italia, Letonia, Lituania si Slovacia, scrie Deutsche Welle.