Dam pe benzina aproape la fel de mult ca locuitorii din Luxemburg, Irlanda sau Austria, desi Romania are cel mai redus nivel de accize din spatiul comunitar si cea mai redusa redeventa pentru exploatarea petrolului. Romanii au doar 40% din venitul mediu pe cap de locuitor din UE.

Platim pentru benzina la fel de mult ca si cetatenii din Luxemburg, Irlanda, Spania sau Austria, tari unde puterea de cumparare se situeaza mult peste posibilitatile romanilor, potrivit unui document guvernamental citat de Mediafax.

Raportat la puterea de cumparare, platim cea mai scumpa benzina din Europa. Si am putea fi fericiti ca preturile nu sunt chiar mai mari! Romania beneficiaza in prezent de o derogare de la Comisia Europeana si aplica, pentru o perioada de tranzitie pana in 2011, cel mai redus nivel de accize din spatiul comunitar.

Petrom face profit

Compania Petrom a scumpit benzina numai in ultima saptamana cu 2.400 de lei vechi, ceea ce duce pretul celei mai ieftine benzine la aproape 4 lei pe litru. Tot Petrom si-a triplat profiturile in primele trei luni ale acestui an.

Integral in Evenimentul Zilei