Prezentatorul TV povesteste cum a ramas fara permis de conducere si cum l-a anuntat Realitatea ca nu mai are emisiune. Saptamana trecuta, Andrei Gheorghe a ramas fara permis de conducere, la 100 de metri de la restaurantul in care a baut 60 de grame de „grappa“, un preparat italienesc.

Gheorghe in cazul „Marijuana“, 2003: „Da, e adevarat, am fumat“. Ce spune Gheorghe acum?

Acelasi lucru. La intrebarea ati consumat bauturi alcoolice: da, am consumat. Sunteti dispus sa suflati in etilotest. Cum sa nu. Faza in sine a fost bizara, pentru ca a venit un politist pe motocicleta, care m-a tras pe dreapta. L-am intrebat de ce. Mi-a argumentat ca din cauza faptului ca am geamuri fumurii la masina. Exact atunci treceau doua Cayenne cu geamuri negre prin spate. Dupa care sunt nevoit sa astept vreo zece minute in intersectie. Vine un echipaj de politie. Le cer sa suflu in etilotest. Mi se spune ca nu este bine, pentru ca am fumat, iar fumatul mareste impactul. Fiind foarte de treaba politistii, ma tin in continuare in intersectie pentru a-mi trece efectul.

Unde se intampla?

In intersectia de la Doina cu Kiseleff. Mi se spune ca nu au omologat etilotestul de pe masina lor. Astept timp de 40 de minute, in care mi se refuza dreptul de a merge in masina. Perioada in care nu ma opun absolut deloc si recunosc absolut normal, sub considerent normal ca am facut o greseala, trebuie sa recunosc si sa platesc pentru ea. Atragandu-le politistilor atentia asupra unui singur lucru: nu am absolut nicio problema cu voi, dar sper ca ceea ce faceti acum nu e o lucratura cu paparazzi, ca sa ma pozeze.

Asta le-ai spus politistilor?

Evident. La 40 de minute de asteptat in public, in centru, era ciudat. Apoi ii vad pe aia (paparazzii - n.r.). Am vazut tunul. In momentul acela, evident ca m-am enervat. Citez din ce le-am zis: „E jenant, e penibil in ce hal ati ajuns, in ultimul hal, sa raspundeti la comenzile unor paparazzi, bine va face Mircea Badea“, genul asta de frustrari. Momentul din film este exact cel in care i-am vazut, in care eu explodez spunand aceste lucruri.

Ti-au spus ca au fost pusi de paparazzi?

Eu l-am vazut pe domnul agent Vlad cum a sunat de fata cu mine, pe telefonul personal, spunand „veniti repede ca l-am oprit, e aici“. Am si martori. O sa-i cer sa-mi faca listingul la telefon. M-am dus la Musat si Asociatii, carora le-am prezentat cazul. Au spus ca, indiscutabil, avem un caz foarte bun.

Pe filmulet pare ca scuipi.

Doar pare. Politia declara ca nu e adevarat. Inteleg felul in care tu gandesti. Si eu, uitandu-ma pe acel material, pot sa spun asa ceva. Insa nu am scuipat. Si mai fac altfel. Provoc, prin „Evenimentul zilei“. Am facut sute de mii de kilometri si probabil am fost oprit de sute de agenti. Unul singur sa va scrie voua ca m-am purtat urat cu el. Lansez aceasta provocare.

Ce ti s-a parut suspect?

La maximum o suta de metri de carciuma am fost oprit de un politist pe motocicleta, care mi-a argumentat ca m-a oprit pentru ca am geamurile fumurii. Am fost tinut in intersectie excesiv de multa vreme afara din masina. Apoi informatiile cu procentajele alcoolului de unde puteau sa vina? A explicat cineva ce inseamna? Despre ce e vorba? Se spune ca eram beat, ca am injurat politistii si i-am scuipat. Trei neadevaruri ingrozitoare. Intre „CanCan“ si Gheorghe, se crede „CanCan“-ul?

Evenimentul Zilei