Ecaterina Andronescu, fost ministru al educatiei, spune ca va discuta aceasta chestiune in Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor

Admiterea pe baza tezelor cu subiect unic este irelevanta. La aceasta concluzie au ajuns atat fosti reprezentanti ai Ministerului Educatiei, cat si sindicalisti si parinti.

Ecaterina Andronescu, fost ministru al educatiei, considera ca „ierarhizarea in licee pe baza tezelor unice este irelevanta" si spune ca va discuta in Comisia de invatamant aceasta chestiune dupa finalizarea campaniei electorale a ministrului Adomnitei.

„Propun scoaterea imediata a tezelor cu subiect unic si sper sa se ia masuri in acest sens", ne-a spus aceasta. La randul sau, Mihail Hardau e de parere ca tezele au mai mult scopul de "a disciplina cadrul didactic si mai putin de a evalua elevul. Este important sa existe un examen de admitere la liceu, in scopul obtinerii performantei", a explicat Hardau.

Examenul, o decizie fireasca

Gheorghe Isvoranu, liderul sindicatului din invatamant „Spiru Haret", ne-a spus ca introducerea examenului de admitere la liceu este fireasca.

„In proiectul legislativ negociat cu ministerul, chiar prevazusem aceasta posibilitate ca in prima faza sa se dea examen de admitere si apoi sa se faca repartitia computerizata." Isvoranu a mai precizat ca, in caz contrar, multe din liceele bune pot avea surpriza sa constate ca elevii admisi nu fac fata cerintelor.

Adevarul