Expertii europeni au venit ieri la Bucuresti pentru o misiune de evaluare privind situatia reformei in justitie si a luptei anticoruptie. In acest sens, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, s-a intalnit cu procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, "pentru pregatirea detaliilor tehnice", altfel spus datele care demonstreaza ca in acest moment lupta anticoruptie bate pasul pe loc. Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, avertizeaza ca Romania poate sfarsi precum Bulgaria, unde subventii de milioane de euro pentru agricultura si infrastructura au fost blocate de teama ca banii sunt deturnati. "

...Daca se considera ca in Romania exista coruptie, atunci este un risc mare ca fondurile europene sa fie bagate in buzunarele unora si sa nu existe o replica din partea justitiei. Acesta este motivul pentru care poti ingheta fondurile destinate tarii intr-un anumit domeniu", a declarat Macovei pentru Hotnews.

In ultimul timp, tot mai multe voci sustin ca aderarea Romaniei si Bulgariei la UE s-a produs prematur. "Opinia larg raspandita la Bruxelles este ca atunci cand Consiliul European (CE) le-a garantat celor doua tari aderarea in 2007 a facut o greseala", declara saptamana trecuta analistul Mike Emerson de la Centrul European pentru Studii Politice din Bruxelles.

Romania Libera