In ultima perioada, autoritatile americane au furnizat politistilor nostri mai multe date despre romani care au comis infractiuni informatice. In acelasi timp au fost grabite formalitatile pentru intrarea in vigoare a acordului de extradare cu SUA. Iar joi, un alt grup de 45 de tineri care, timp de trei ani, a prejudiciat 47 de persoane din SUA, dar si din Europa a fost retinut. Prejudiciul a fost calculat la 300.000 de euro.

Pentru retinerea acestora au fost organizate 25 de descinderi in Mehedinti si in Timis, la care au participat politistii de la Crima Organizata Craiova, Mehedinti si Timisoara, sub coordonarea procurorilor DIICOT.

Potrivit acestora, tinerii retinuti sunt acuzati de fraude informatice si infractiuni la care s-au folosit de carti de credit. Au compromis sute de conturi si adrese de e-mail, date ale cartilor de credit si servere ale unor institutii financiare. Sumele obtinute din activitatea infractionala au fost folosite pentru achizitionarea de imobile, autoturisme si aparatura electronica.

Integral in Cotidianul.