McDonald’s amortizeaza costurile pentru a-si pastra clientii. Lantul international de restaurante fast-food McDonald’s este dispus sa amortizeze costurile mari pentru ingrediente precum uleiul, carnea si lactatele, pentru a mentine fidelitatea clientelei sale, a declarat directorul Jim Skinner joi. Consumatorii americani trec la ora actuala printr-o perioada grea, pe masura ce economia continua sa decada, ratele somajului cresc, iar costurile alimentelor si petrolului se afla in continua crestere, scrie Reuters.

Rechinii se afla in pericol de disparitie. Mai mult de jumatate din populatia de rechini a oceanelor lumii se afla in pericol de disparitie, potrivit unui studiu recent. Specialistii din cadrul Uniunii Internationale de Conservare a Naturii au descoperit ca 11 specii de rechin se afla deja pe lista cu grad ridicat de risc, iar altele 5 dau semne ca se indreapta in aceeasi directie. Rechinii sunt afectati mai ales de pescuitul abuziv si de faptul ca procesul de reproducere a acestora se desfasoara foarte lent. Specialistii au cerut sa se ia urgent masuri pentru a limita pescuitul de rechini si capturile accidentale, anunta BBC.

Sindicatele franceze protesteaza impotriva planului lui Sarkozy de a modifica sistemul de pensii. Sindicatele franceze au organizat proteste nationale, joi, importiva planurilor presedintelui Nicolas Sarkozy de a-i face pe oameni sa munceasca mai multi ani pentru a se califica pentru o pensie completa. Cele mai mari cinci sindicate din Franta si-au indemnat membrii sa iasa in strada, in 80 de orase, pentru a denunta decizia guvernului de a–i face pe oameni sa munceasca timp de 41 de ani inainte de a se pensiona, fata de cei 40 de ani necesari pana acum, relateaza International Herald Tribune. “Amplitudinea protestelor va demonstra guvernului ca nu exista alta cale decat de a-si revizui planurile,” a declarat pentru televiziunea France 2 Bernard Thibault, liderul celei mai mari centrale sindicale franceze, CGT - Confederatia Generala a Muncii.

Ursii polari stau in calea forarilor pentru petrol. Potrivit guvernatorului statului Alaska, ursul polar ar trebui scos de pe lista animalelor pe cale de disparitie, intrucat statutul sau protejat impiedica forarile pentru petrol si gaze. Astfel, Sarah Palin va da in judecata administratia Bush pentru decizia de a plasa ursul polar pe lista animalelor pe cale de disparitie, pe motiv ca modelele climatice care prezic distrugerea calotei glaciare - principalul habitat al ursilor polari - nu sunt intemeiate, scrie TimesOnline.

Asia reduce subventiile deoarece pretul petrolului a depasit pragul de 135 de dolari pe baril. Guvernele din Asia au inceput sa reduca subventiile pentru energie, joi, pentru a-si proteja propriile finante si pe cele ale companiilor energetice detinute de stat.Astfel, Taiwanul, Malaezia si Indonezia au anuntat ca vor reduce subventiile pentru energie, in conditiile in care barilul de petrol a depasit pentru prima oara pragul de 135 de dolari. China a negat zvonurile conform carora ar creste preturile pe piata de retail, dar nu a negat posibilitatea slabirii controlului preturilor, anunta Financial Times.

Aproape 200 de mame ar putea fi infectate cu HIV din cauza doctorului. Aproape 200 de tinere mame sunt testate pentru HIV, dupa ce medicul care le-a ajutat sa nasca a aflat ca are virusul. Acestea au fost operate prin cezariana de respectivul doctor la doua spitale din Essex, Marea Britanie, scrie The Telegraph. Un caz similar a avut loc in Essex si in 2005, cand 5000 de pacienti au fost sfatuiti sa-si faca testul HIV, dupa ce fusesera tratati de un medic dentist infectat cu acest virus.