• O tornada puternica a lovit statul american Colorado, in urma careia cel putin o persoana si-a pierdut viata si numeroase cladiri au fost distruse, anunta Associated Press. Mai multe orase din nordul statului american Colorado au fost surprinse de o tornada masiva, a carei vartej a smuls acoperisurile a zeci de locuinte si a rasturnat chiar si camioane de mare tonaj, praralizand circulatia pe toate soselele din zona, sustin martorii oculari. Zeci de mii de oameni au ramas fara energie electrica. Un barbat a fost ucis si alte 13 persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale. Potrivit meteorologilor, regiunea este afectata de un val de tornade, dar numarul total al furtunilor inregistrate nu a fost inca stabilit.
  • Un grup de hoti din Australia a patruns in locuinta fostului premier John Howard si a furat o cantitate nedezvaluita de bijuterii, informeaza BBC News. Cateva ore mai devreme, ziarele relatau ca Howard este in Jamaica impreuna cu sotia sa, pentru a-si satisface vechea ambitie de a urmari echipa australiana de cricket jucand cu West Indies. Politia a fost alertata dupa ce a alarma automata de la locuinta fostului premier a inceput sa sune. John Howard s-a mutat intr-o suburbie din nordul orasului Sydney dupa ce a pierdut ultimele alegeri.
  • Avionul in care se afla fostul prim-ministru al Marii Britanii, Tony Blair, a fost la un pas de a fi doborat de armata israeliana, relateaza The Guardian. Din cauza unor probleme de comunicatie, doua aparate de lupta israeliene au anuntat ca vor dobori o aeronava despre care aveau suspiciunea ca reprezinta o amenintare terorista. Pilotul britanic a reusit sa comunice turnului de control ca la bord se afla Tony Blair cu doar cateva momente inainte de a fi atacat. Fostul premier britanic, Tony Blair, se deplasa de la Sharm el-Sheikh spre Betleem, dupa ce a participat la Forumul Economic Mondial, in functia sa de emisar international in Orientul Mijlociu.
  • Taiwanul va relua convorbirile cu Beijingul, a anuntat sefa Consiliului pentru Afaceri cu China Continentala. Potrivit lui Lai Shin-yuan, in luna iunie vor incepe negocierile la nivel institutional, intre cele doua parti. La inceputul acestei saptamani, scrie AFP, noul presedinte taiwanez, Ma Ying-jeou, a fost investit in functie, declarand ca doreste relatii mai bune cu China. Ulterior, un inalt oficial chinez, Chen Yunlin, a spus ca au avut loc "schimbari pozitive majore" in situatia din Taiwan. Sefa Consiliului pentru Afaceri cu China Continentala s-a declarat optimista in legatura cu incheierea unor acorduri cu China, in domenii precum legaturi directe de transport intre cele doua tari, care au fost intrerupte in 1949, dupa razboiul civil.
  • Rusia si China au condamnat planul Statelor Unite, vizand instituirea unui scut de aparare antiracheta, afirmand ca planul va prejudicia eforturile de dezarmare depuse pe plan international, relateaza BBC News. Cu ocazia primei sale vizite oficiale la Beijing, capitala Chinei, presedintele Federatiei Ruse, Dmitri Medvedev, a semnat o declaratie comuna in acest sens, impreuna cu omologul sau chinez, Hu Jintao. Statele Unite afirma ca sistemul antiracheta este extrem de important, nu numai pentru propria securitatea, ci si pentru cea a aliatilor lor. Atat Rusia, cat si China, s-au opus acestui plan, dar este pentru prima data cand cele doua tari actioneaza impreuna in acest sens.
  • O companie americana a lansat o licitatie prin care ofera tuturor proprietarilor de animale posibilitatea de a-si clona cainii, noteaza ABC News. Firma, care a creat deja trei caini-clone, a anuntat ca pana luna viitoare va primi cinci comenzi, pentru care a lansat licitatia ce pare sa se bucure de mare succes, multi proprietari aratandu-se interesati. Primul rezultat a fost obtinut de Lou Hawthorne anul trecut, cand a venit pe lume Mira, o superba incrucisare intre un husky si un collie si totodata clona primului caine al familiei, Missy, moarta in 2002. De atunci, alti doi catelusi au mai fost creati, Missy avand acum trei replici fidele: Mira, Sarang si Chin-Gu.