Liderul FARC a murit in urma unui atac de cord. Potrivit guvernului columbian, Manuel Marulanda, fondatorul si liderul Fortelor Armate Revolutionare din Columbia (FARC), a murit sambata in urma unui atatc de cord. Ministrul apararii, Juan Manuel Santos a declarat ca informatia mortii lui Marulada provine din surse sigure, din cadrul FARC. Moartea lui Marulada, care avea in jur de 76 de ani, a reprezentat probabil cea mai grea lovitura pentru gruparea de gherila care a terorizat tara in ultimele patru decenii, scrie Washington Post.

Argentina se intoarce impotriva presedintelui. Prima femeie aleasa presedinte al Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, se lupta sa-si refaca reputatia, dupa ce popularitatea sa a scazut drastic, ca urmare a grevei fermerilor. Potrivit unor sondaje facute publice saptamana trecuta, numai unul din trei argentinieni are o parere buna despre ea. Kirchner a fost aleasa presedinte al Argentinei in octombrie, cu 45% din voturi. Popularitatea acesteia a scazut in ultimele luni, in contextul in care fermierii au avertizat ca vor provoca o criza a alimentelor si ca vor opri exportul produselor agricole, relateaza The Guardian.

Papa ii indeamna pe catolici sa contribuie la atenuarea crizei mondiale a alimentelor. Duminica, Papa Benedict al XVI-lea i-a indemnat pe crestini sa nu ramana indiferenti la problema foametei cauzata in mai multe tari ca urmare a crizei mondiale a alimentelor, anunta International Herald Tribune. Acesta a mai spus ca Biserica Catolica, ale carei fundatii de caritate opereaza la nivel global, va incerca sa se asigure ca nimeni nu va duce lipsa de cele necesare pentru a supravietui.

Un doctor german care a trimis 900 de copii intr-un lagar de concentrare nazist a fost onorat cu distinctii medicale. Doctorul Hans-Joachim Sewering, in varsta de 92 de ani, fost membru SS, a fost premiat pentru "serviciile aduse sistemului national de sanatate". Desi acesta neaga, exista suspiciuni ca Sewering ar fi trimis sute de copii la Eglfing-Haar, langa Munchen, unde erau omorati copiii cu dizabilitati fizice si mintale. Cu toate acestea, Sewering s-a bucurat de o cariera stralucita, fiind fostul director al Asociatiei Medicilor din Germania, relateaza The Telegraph.

Presedintele din Zimbabwe, Robert Mugabe, a amenintat ca va expulza ambasadorul Statelor Unite, pe motiv ca ar fi intervenit in problemele interne ale tarii. Ambasadorul american, James McGee, a avertizat ca violentele survenite in urma alegerilor scapa de sub control, ca acestea sunt de natura politica si ca, in aceste conditii, este imposibil ca un al doilea tur de scrutin sa fie cinstit. In plus, Mugabe l-a acuzat pe McGee ca l-a indemnat public pe Morgan Tsvangirai, liderul Miscarii pentru Schimbare Democratica, sa revina in Zimbabwe pentru a sustine efectuarea unui scrutin de balotaj. Astfel, Mugabe a amenintat ca va expulza ambasadorul american la urmatorul "pas gresit", scrie BBC.

Guineea Bissau, punct de legatura intre cartelurile columbiene si Europa. In conditiile deprecierii dolarului, cartelurile columbiene de droguri isi indreapta atentia catre Europa, unde cererea de cocaina este mult mai mare decat in SUA, traficantii vizand tari precum Marea Britanie, Spania si Italia. Astfel, Guineea Bissau a devenit pricipalul punct de legatura pentru transporturile de cocaina indreptate spre Europa. Prin urmare, tara a ajuns sa se confrunte cu un numar mare de dependeti de droguri si cu un nivel ridicat al coruptiei, in contextul in care guvernul nu reuseste sa controleze situatia, dezvaluie Washington Post.