Sapte tentative de suicid au fost inregistrate intr-o singura garda, la sfarsitul saptamanii trecute, la Spitalul de Urgenta Iasi. Aceste tentative au in comun faptul ca autorii sunt tineri pana in 21 de ani, toti cu firi retrase si in conflict deschis cu parintii.

"Suntem pur si simplu asaltati de acesti copii. Inghit medicamente amestecate in alcool, se automutileaza, isi pun streangul de gat. Noi nu-i numeam «emo» pana la explozia determinata de copilul care s-a sinucis in Bucuresti, dar am simtit de doi ani o adevarata recrudescenta a sinuciderilor in randul tinerilor", a afirmat medicul Tudor Ciuhodaru, medicul coordonator al Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului de Urgente "Sf. Ioan" Iasi.

Psihologii spitalului iesean au facut un profil pentru cei peste 80% dintre pacientii care s-au perindat in ultimii doi ani la Unitatea de Primire a Urgentelor. "Majoritatea covarsitoare a pacientilor sunt tineri si foarte tineri, adolescenti puberi, din familii instarite, care au acces la ultimele noutati in materie de IT si Internet. Ei se sfatuiesc cum sa-si curme zilele pe messenger sau se intalnesc in localuri obscure unde consuma bauturi alcoolice si droguri, efectele halucinogene conducandu-i spre suicid.

Integral in Romania libera.