Reporter: Faceti-va reclama.

Razvan Murgeanu: Dom’le, sa-mi fac mie reclama? Mama, cind va aud pe voi ziaristii cu astea, convingeti-i pe alegatori sa va voteze… Pai, cum vine asta? Daca nu ai facut-o patru ani, o faci asa, in cinci minute?

Rep.: Nu puteti.

R.M.: Nu-mi place. Sa te lauzi singur suna ca dracu’! Am cea mai mare experienta dintre toti cei care candideaza. Si pe post de primar general, si pe post de primar de sector.

Rep.: Atunci… de ce nu Murgeanu la Primaria mare?

R.M.: Primaria mare e un amestec de politica la virf cu meserias. Eu, cu vorbitul, mai rar, poate acum oi fi zis si eu o trasnaie si m-au talmacit astia de mi-au scos peri albi. Politica mea este a celor cinci C: Ce, De ce, Cum, Cu ce si Cind. Dom’le, ma uit la astia la televizor si vad cum scot stambele pe gura.

Nu stiu, dom’le, nici unii. Bucurestii astia au, dupa noi generatii, de facut la el si mai ales e de aranjat pe dinauntru. Insa pe dinafara e frumos si se taie panglici. Am fost si consilier, si viceprimar si sint inginer. Stiu si constructii si instalatii.

E bine, ca sa nu spun fantasmagorii. Dom’le, m-am dus la Ministerul Transporturilor si le-am zis ca daca au treaba cu exproprierile la soseaua de centura s-o faca dom’le suprapusa. Peste calea ferata. Nu trebuie sa expropriezi nimic. Vii cu niste pile de pod. Costa mai mult, dar n-ai treaba. „Da, da, da, vai ce interesant!“

„«Vai, ce interesant!» inseamna moartea proiectului“

Rep.: Unde se ingroapa „vai, ce interesant“?

R.M.: La factorul decizional. Eu vin cu solutia simpla. Ba, zic aia, e interesant, dar mai bine ne complacem. Am dubii majore in privinta celor ce ajung in functii din ministere. Bun, al doilea lucru e decizia, oportunitatea. Trebuie mereu sa satisfaci majoritatea.

Rep.: Au fost pedisti la minister, la Capitala.

R.M.: Dom’le, nu-i absolv pe astia. Pentru ei, altele au fost prioritatile, asta e. Bun, dom’le, vii din alta zona folclorica a tarii si nu te pricepi ce-i cu centura Bucurestiului. Da-o la Primarie. Dureaza o semnatura. Da metroul!

Rep.: Prostii nu ati spus in campanie?

R.M.: Dom’le, oi fi spus, dar nu pe chestii tehnice. Ma pricep. Te pufneste risul sa bagi un SF din asta. Prostii constructive nu pot spune. Prostii pot spune pe legislativ sau pe politic.

Academia Catavencu