1. La numai cinci zile de la lansare pelicula "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull" are incasari de 311 milioane de dolari, relateaza Reuters. Potrivit unui studiu majoritatea celor care au vazut acest film au varste cuprinse intre 30 si 40 de ani. Reprezentantii Paramount au declarat ca realizarea filmului "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull" a costat 185 milioane de dolari.

2. Sute de copii, unii in varsta de doar cativa ani, sunt abuzati sexual de reprezentatii ONG-urilor care au misiuni in zonele sarace ale lumii, se arata intr-un studiu efectuat de fundatia "Save The Children", citata de cotidianul Le Monde. Potrivit raportului cele mai multe acte de pedofilie se savarsesc in tarile Sudan, Coasta de Fildes, Congo si Haiti.

3. Doua replici ale cutremurului declansat acum doua saptamani in China au distrus 420.000 de case in regiunea Sichuan, informeaza BBC News. In acelasi timp 30 de orase din zona au fost evacuate ca urmare a cresterii debitului lacului Tangjiashan aparut in urma seismului.

4. Uniunea Europeana ii invata pe soferi cum sa reduca consumul de carburanti. Potrivit unui studiu, daca pneurile autovehiculelor sunt suficient de bine umflate iar conducatorii auto nu recurg la demaraje bruste, un consum mediu de 7,3 litri la suta de kilometri poate fi redus la 5, afirma Euronews. Autorii cercetarii sustin ca la fiecare 15.000 de kilometri se pot economisi circa 500 de euro fara a mai vorbi de diminuarea emisiilor de CO2. Oficialii UE intentioneaza sa ofere automobilistilor traininguri in acest sens. Printre persoanele implicate in acest program se numara Ari Vatanen, deputat european, fost pilot de raliu.

5. Procesul pentru frauda in care este implicat primul ministru israelian a scos la iveala faptul ca Ehud Olmert a primit de la un om de afaceri 150.000 de dolari pentru finantarea campaniei electorale scrie The Guardian. Potrivit depozitiei lui Morris Talansky in fata unui tribunal din Ierusalim. acesta i-ar fi dat lui Olmert 150.000 de dolari pentru initierea unor programe care sa-i apropie pe evreii religiosi de cei laici.