» Giulesti-Sarbi din sectorul 6 este un cartier al culmilor. Culmea amagirii: cu toata mediatizarea inundatiilor frecvente de aici, primarul Poteras a promis marea cu sarea si nu a facut nimic. Culmea cinismului: fostul primar PSD Dan Darabont a impartit galeti electorale rosii. Bastinasii nu stiu ce sa faca mai intai cu ele: sa care de la cismele jegoase apa de baut care le lipseste sau sa astepte linistiti inundatiile.

» In sectorul 2, opt ani au fost prea putini pentru a se face ceva in folosul celor de langa lacul Plumbuita sau pentru "raiul inundatiilor" de pe stradutele adiacente soselei Andronache. Acum, inimioarele electorale, lipite pe stalpi, nu mai impresioneaza. Lumea ar vrea asfalt si canalizare in loc de fasole de 1 Decembrie.

Un caine moare de batranete in colbul gros de o palma din mijlocul stradutei Patrarului din sectorul 6. Isi da ultimele suflari scheunand, in timp ce un batran cu ochii in lacrimi ii leaga un lat de gat si il taraste ca pe un sac inspre marea groapa de gunoi care vegheaza asupra cartierului Giulesti-Sarbi. Numai asta nu i-au facut primarii din ultima vreme acestui cartier de case care seamana cu un sat prapadit: sa-i puna un lat de gat ca sa-i curme zilele. In schimb, si-au dat silinta la strazi, pe care le-au botezat, parca in ciuda localnicilor, cu umor negru: Dusului sau Entuziasmului.

Integral in Romania libera