Opt studenti palestinieni au pierdut sansa unei burse Fullbright in SUA din cauza restrictiilor impuse de Israel in Gaza. Un oficial american a declarat ca studentilor nu le-a fost acordata visa de a parasi fasia Gaza si de a veni la Ierusalim, la Consulatul SUA, pentru sustinerea unui interviu, informeaza CNN.

Doua persoane si-au pierdut viata si alta a fost grav ranita dupa ce o macara s-a prabusit intr-o cladire in New York, relateaza Reuters. Este al doilea accident de acest fel care s-a intamplat in New York in ultimele 3 luni. In martie o alta macara s-a prabusit si a ucis sapte persoane.

Barack Obama l-ar umili pe John McCain daca alegerile ar avea loc in Europa, anunta Deutsche Welle. Conform unui sondaj efectuat pe site-ul ziarului britanic Daily Telegraph, Obama ar primi 52% din sufragii daca, pentru urmatorul presedinte american, s-ar vota in Marea Britanie, Germania, Franta, Italia si Rusia. Rivalul sau Republican, John McCain ar primi doar 15% din voturi.

O alunita de pe spatele lui R. Kelly ar putea fi dovada incriminatoare in procesul intentat cantaretului pentru o inregistrare pornografica cu minori, scrie CNN. Un martor al procuratorilor a adus in fata curtii cadre din inregistrare in care se vede o pata mica, neagra pe spatele "actorului" din film. Proba vine dupa ce acum o saptamana unul din avocatii apararii a sustinut in fata juratilor cum ca, atata timp cat in inregistrarea de 27 de minute nu apare nici o alunita pe spatele barbatului, "actorul" nu poate fi R. Kelly.

Un decret impotriva hirotonisirii femeilor preoti a fost dat de catre Vatican. Decretul le pedepseste pe acestea si pe episcopii care le-au hirotonisit cu excomunicarea. Actul, emis de catre Congregatia pentru Doctrina Credintei, a fost publicat in ziarul L'Osservatore Romano din Vatican si a intrat in vigoare imediat, anunta Reuters.

Furtuna tropicala Alma a lovit joi America Cetrala, atingand coasta Nicaraguei. Primul lovit a fost orasul Leon, unde mai multe case au fost drobite de copaci cazuti, acoperisurile au fost luate de vant si alimentarea cu energie electrica a fost afectata, anunta AP. National Hurricane Center a anuntat ca Alma este prima furtuna tropicala din arhive care loveste coasta Pacifica a Americii centrale. Astfel de furtuni, de obicei, ating malul mult spre nord-vest, lovind coasta Pacifica a Mexicului.