Consiliul General al Capitalei a fost deja ales, iar marea surpriză o reprezintă de departe PNG-CD, care a obţinut un scor mai mare decât PRM. Culmea este că aceste două partide mici vor fi cele care vor decide cu adevărat când, cum şi ce proiecte se vor realiza în Bucureşti. Cei care vor avea un cuvânt greu de spus la Bucureşti vor fi Gigi Becali (liderul PNG-CD) şi liderul PRM Corneliu Vadim Tudor.

Pentru că, potrivit rezultatelor parţiale, indiferent cine va deveni primar general după turul al doilea de scrutin va avea nevoie de o majoritate minimă în consiliul municipal.Aseară, după calculul de redistribuire a voturilor celor care nu au ajuns la 5 la sută, PDL ar avea 22 de consilieri municipali, PSD – 17, iar PNL – opt. Partidul Noua Generaţie CD va avea şi el cinci consilieri municipali, iar PRM ar trebui să fie reprezentat de trei. Astfel, orice mare partid - fie PDL, fie PSD - ar dori să realizeze o majoritate, aceasta va fi foarte fragilă. De exemplu, o alianţă uşor previzibilă ar fi PDL-PNG, care ar deţine 27 de voturi din 55 (cu un vot mai puţin decât jumătate plus unul din numărul total de consilieri). Ea nu ar putea funcţiona fără sprijinul PRM sau al PNL.

Şi PSD ar putea face o alianţă cu PNL şi cu PRM, ajungând tot la o majoritate de 27 de voturi din 55, astfel că pentru orice proiect mai important pentru oraş va avea nevoie de un sprijin din partea PNG.

Gandul