Noi date despre functionarea creierului uman. In ultima sa carte "Hazardul constructiei mintii umane", Gary Markus afirma ca creierul nostru este mai putin perfect decat multi dintre noi poate credem. El are in principiu doua argumente. Primul este un argument general asupra evolutiei. Astfel, evolutia nu incearca sa optimizeze sistemele biologice, se descurca doar cu ce are la indemana. Cu alte cuvinte, evolutia va produce sisteme mai complexe si mai eficiente, dar nu neaparat cele mai bune, scrie Stiinta.info.

Un nou raport despre inchisorile SUA. Statele Unite utilizeaza nave ale marinei militare pentru a transporta prizonierii care se fac vinovati de acte teroriste sustine asociatia pentru drepturile omului Reprieve, citata de cotidianul The Guardian. Potrivit raportului dat publicitatatii de catre acesta fundatie, Statele Unite dispun in acest moment de 17 inchisori plutitoare.

OSCE cere reluarea alegerilor in Macedonia OSCE solicita guvernului Macedonean sa refaca scrutinul de duminica in anumite zone locuite de albanezi, scrie International Herald Tribune. Observatorii OSCE considera ca oficialitatile macedonene au aplicat selectiv legislatia privind derularea alegerilor.

Barack Obama devine reprezentantul democratilor. Barack Obama are toate sansele sa fie declarat reprezentant al democratilor la alegerile prezidentiale din toamna dupa scrutinurile preliminare din Montana si Dakota du Sud care vor avea loc marti, scrie Le Monde. Potrivit rezultatelor obtinute pana acum Obama a obtinut 2.073 de delegati in timp ce Hillary Clinton doar 1.915.

Caricaturile cu profetul Mahomed declansaza noi violente. Cel putin 8 persoane au fost ucise luni la Islamabad intr-un atentat sinucigas care viza ambasada Danemarcei, o tinta predilecta a teroristilor dupa izbucnirea scandalului caricaturilor profetului Mahomed, scrie publicatia Bloomberg. Cei 4 diplomati danezi care se aflau in cladire in momentul deflagratiei nu au fost raniti. Totusi Per Stig Moeller ministrul de externe al Danemarcei a convocat o reuniune de urgenta a cabinetului sau.