Cotidianul: Tunurile gemene ale lui Adriean Videanu

de Antoaneta Etves     Cotidianul
Marţi, 3 iunie 2008, 23:41 Revista Presei | Subiectele Zilei


Urbanism
Foto: Cotidianul
Terenul detinut de primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, la intersectia Calea 13 Septembrie cu Strada Progresului, pe care se afla acum fabrica Titan Mar, a devenit cu mult mai valoros. La inceputul anului, Directia de Urbanism si Amenajarea Teritoriului a decis ca intersectia Razoare - Calea 13 Septembrie este nod intermodal, adica zona cu potential ridicat din punct de vedere imobiliar.

Sub acest pretext, arhitectii au aprobat pe 16.01.2008 avizul numarul 1/1/39 care reglementeaza normele de construire in zona nod intermodal Razoare - Calea 13 Septembrie, care cuprinde zona delimitata de arterele Drumul Taberei, Drumul Sarii, Strada Dr.Rainer, Strada Dr. Bagdasar, Strada Progresului, bulevardul Geniului, bulevardul Timisoara, soseaua Panduri si Strada Mihail Sebastian.

Potrivit hartii anexate avizului, semnata de arhitectul-sef al Bucurestiului, Adrian Bold, in aceasta zona se vor putea construi 10 cladiri, fiecare cu 20 de etaje, dintre care doua pe terenul fabricii Titan Mar. In plus, avizul stabileste ca pe 70% din terenul detinut de Adriean Videanu se vor putea ridica si alte constructii.

Ca avizul de urbanism sa intre in vigoare, arhitectii au elaborat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) „Nod Intermodal Razoare - Calea 13 Septembrie“, care a fost aprobat de consilierii generali ai Capitalei in ultima sedinta ordinara de consiliu din 8 mai 2008. Potrivit hotararii, zona delimitata de aceste strazi „este o zona cu potential deosebit de dezvoltare economica datorita suprafetelor de teren liber rezultat in urma demolarilor din anii ’80 si a unor incinte industriale in curs de reconversie functionala“.

Desi acest PUZ are rol director pentru intreaga zona, iar persoana care va construi la Titan Mar va fi nevoita sa faca alte PUZ-uri, cele zece blocuri propuse in zona Progresul - Calea 13 Septembrie reglementeaza practic accentul de inaltime in aceasta zona. Acum o luna, Adriean Videanu declara, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu va cere nici un PUZ privind terenul aflat la intersectia Progresul -13 Septembrie atat timp cat va fi primar. In ciuda insistentelor noastre, Adriean Videanu a ignorat, timp de o saptamana, solicitarile Cotidianului de a clarifica situatia actelor emise de arhitecti prin care este favorizat.

Cotidianul
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

706 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by