Dupa Deutsche Telekom, grupul feroviar Deutsche Bahn este acuzat ca ar fi ascultat telefonele angajatilor. Conducerea Deutsche Bahn a recunoscut pentru EuroNews ca apelat la servciile companiei Network Deutschland pentru a-i supravegea pe unii angajati, dar a precizat ca este vorba de operatiuni care vizeaza combaterea coruptiei si care se inscriu in limitele legii.

Partizanii interzicerii casatoriilor homosexuale in California au strans 694,354 de semnaturi pentru organizarea unui referendum care sa elimine acest tip de practici, scrie Le Figaro. Initiativa de convocare a referendumului a fost luata dupa ce curtea suprema a SUA a admis, incepand cu 15 mai 2008, casatoria persoanelor de acelasi sex.

Candidatii la alegerile preliminare pentru prezidentialele din SUA au cheltuit in campanie, pentru publicitatea televizata 195 de milioane de dolari se arata intr-un studiu publicat de AP.Bugetul cel mai mare a fost detinut de democratul Barack Obama, in valoare de 75 de milioane de dolari, in timp ce Hillary Rodham Clinton a beneficiat doar de 46 de milioane de dolari.

Statele Unite au anuntat marti noi restrictii de pentru cetatenii Europei si pentru cei ai Japoniei, relateaza BBC News. Michael Chertoff, secretarul departamentului de securitate nationala a declarat ca cetatenii apartinand statelor membre ale UE vor trebui sa depuna o cerere de autorizare cu 72 de ore inainte de efectuarea calatoriei, daca intentioneaza sa intre pe teritoriu SUA . Noul sistem va intra in vigoare din 12 ianuarie 2009 .

Barack Obama s-a declarat invingator in lupta pentru desemnarea candidatului democratilor la alegerile prezidentiale din toamna, scrie AP. In replica, republicanul John McCAin, l-a atacat dur pe Obama sustinand ca acesta se face vinovat de "lipsa de reflectie" deorece vrea sa micsoreze bugetul pentru razboiul din Irak in ciuda progreselor facute de armata americana.