• Turistii britanici sunt cei mai necivilizati, se arata intr-un studiu realizat de de compania de turism Expedia. Galagiosi si neprietenosi, insolenti si mari consumatori de alcool, britanicii sunt cosmarul patronilor de hoteluri din Europa. Acestia se numara printre putinii turisti straini care nu isi dau silinta sa invete nici macar cateva cuvinte in limbile locale. La polul opus se situeaza japonezii si germanii, mai releva studiul realizat de compania turistica, potrivit Daily Mail.
  • Otravirea lui Iuscenko a fost un fals. Presedintelui ucrainean Viktor Iuscenko nu a fost otravit cu dioxina, iar analizele medicale care a confirmat otravirea au fost falsificate, a anuntat un deputat ucrainian, unul dintre sefii campaniei electorale a lui Iuscenko din 2004. "A fost o intoxicatie alimentara obisnuita, urmata de o pancreatita", a afirmat David Zhvania, precizand ca ideea de a prezenta boala lui Iuscenko drept o otravire premeditata a apartinut conducerii campaniei lui, scrie agentia ucrainiana UNIAN.
  • Liderii lumii vor manca paste si legume la "Summitul Foamei” ca sa nu para ipocriti. Sefi de stat si de guvern participa la un nou summit al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), organizat la Roma, in aceasta saptamana. Dupa ce in urma cu sase ani, cu ocazia unui alt summit al FAO, presa a pus mana pe meniul spectaculos cu care au fost rasfatati invitatii la reuniune, liderii lumii au decis de aceasta data sa renunte la mesele fastuoase si sa se multumeasca doar cu legume si paste, pentru a scapa de acuzatiile de ipocrizie, relateaza The Times.
  • China face petrol din carbune. In timp ce pretul petrolului continua sa creasca vertiginos, China vrea sa transforme carbunele in titei. Autoritatile de la Beijing au autorizat constructia unei uzine care transforma, printr-un procedeu chimic controversat, carbunele in petrol. Procedeul, numit coal-to-liquid (CTL), determina emisii importante de gaze de sera si a starnit, de-a lungul timpului, proteste ale activistilor pentru protectia mediului, relateaza The Economic Times.
  • Galaxia noastra ar putea avea numai doua brate, nu patru. Indepartarea lui Pluto din clubul planetelor paleste in comparatie cu o noua propunere, ce vizeaza stergerea a miliarde de presupuse stele de pe harta cerului. Astfel, un astronom american propune eliminarea a doua din cele patru brate ale galaxiei noastre, deoarece ele nu ar contine stele. Bratele Sagittarius si Norma ale Caii Lactee ar fi doar concentratii de gaz, fara stele mature, noteaza Stiinta.info.
  • Carla Bruni-Sarkozy il critica pe Berlusconi. Prima Doamna a Frantei, Carla Bruni-Sarkozy, il critica pe liderul tarii sale de origine Silvio Berlusconi, care a revenit de curand la guvernare in Italia, intr-o biografie care va fi publicata joi. Aceasta considera ca Berlusconi nu este decat un afacerist, fara sa se priceapa insa la politica. "Nicolas este un om politic, Berlusconi nu. Fiecare cu meseria lui", a declarat fostul top model, citata de publicatia Herald Sun.