Un barbat inarmat cu un cutit a ucis 7 persoane si a ranit cel putin alte 10 pe o strada aglomerata din centrul capitalei japoneze Tokyo, anunta BBC.

Incidentul s-a petrecut intr-un cartier central din Tokyo, Akihabara, foarte frecventat de turisti si tineri. Tomohiro Kato, un muncitor in varsta de 25 de ani, a fost arestat de politia japoneza.

Martorii spun ca barbatul a intrat cu o camioneta in multimea de pe trotuar, dupa care a coborat si a inceput sa injughie oamenii la intamplare.

BBC informeaza ca incidentul s-a soldat cu sapte morti, 6 barbati si o femeie, iar alte 10 persoane au fost ranite.

"Individul a venit in Akihabara sa ucida oameni. A spus ca e satul de viata", a declarat purtatorul de cuvant al politiei din Tokyo. Acesta a declarat ca suspectul si-a anuntat atacul pe internet, afirmand intr-un mesaj postat cu doar 20 de minute inainte de atac ca "A venit vremea". Mesajele au fost postate de pe telefonul sau mobil, iar Kato a declarat ca "s-a saturat de aceasta lume".

Oficialul a refuzat sa dezvaluie continutul exact al mesajelor, insa presa nipona sustine ca ele au fost afisate intr-o amenintare intitulata "Voi ucide oameni in Akihabara". Politia a declarat ca atacul de duminica a fost cel mai sangeros atac de acest fel petrecut in Japonia in ultimele decenii.

Detectivii japonezi incearca sa determine cauzele atacului precum si motivul pentru care Kato a ales Akihabara, o zona comerciala foarte populara.