Parc de distractii

Reporter: De ce-ati cistigat, domnu’ Negoita?

Liviu Negoita: N-ati fi vrut?

Rep.: Nu va intreb asa. Intreb asa: care e scopul?

L.N.: Am promis locuitorilor sectorului 3 ca vreau sa stau doua mandate, cu voia lor. Votul acordat mi-a produs o mare satisfactie, pentru ca, astfel, constat ca fac o echipa extraordinara cu locuitorii sectorului.

Rep.: De ce mai e nevoie acolo, ca ati facut curat, ati ordonat copacii pe partea dreapta, iarba pe partea stinga, pasarile zboara pe mijloc.

L.N.: Nu vedeti dumneavoastra, dar noi vedem. Locuiti in sectorul meu?

Rep.: Ce mai aveti de facut?

L.N.: Locuiti in 3?

Rep.: Da. Si va urasc: mi-ati ridicat garajul.

L.N.: Nu trebuie sa ma uriti, pentru ca n-am pus garajul unui prieten in loc, ci v-am facut loc de parcare.

Rep.: Eu il aveam… de rest imi pasa prea putin.

L.N.: Domnule Istodor, pentru ca viata sa fie posibila intr-un oras, trebuie sa respectam niste reguli, pentru ca altfel totul devine haotic. Daca ati fi stat undeva la Viena, nu puteati sa va amplasati un garaj asa, in fata imobilului dumneavoastra. In sensul acestei convietuiri sint multe de facut. Vreau sa construim parcaje supraetajate de resedinta in cartiere.

Pe strada Racari, de exemplu, care va fi data in folosinta in maximum doua luni. Si vom avea 6-7 parcaje supraetajate in sector, pentru ca oamenii sa poata parca in conditii de siguranta, iar un parcaj supraetajat ocupa cam o treime din suprafata unui teren pe care-l ai la dispozitie.

Va dati seama ca, dupa ce am construit, sa spunem, 95.000 de parcari, inca mai sint cetateni care parcheaza pe trotuare? Vom proteja toate trotuarele din sectorul 3, ca sa nu fim calcati pe trotuare. De asemenea, asa cum arata piata din strada Aurel Botea, viitoarea cea mai moderna piata, zic eu, din tara asta, vrem sa mai facem citeva asemanatoare. Intentionam ca in acest mandat sa construim cel mai modern parc de distractii, in Parcul Titan, pe cele 14 hectare pe care le avem.

Rep.: Ma pot da si eu in leagane pe-acolo, sau e numai pentru mucosi?

L.N.: Bineinteles.

„Vox populi, vox dei! Nu?“

Rep.: Care e filosofia cistigatorului?

L.N.: Eu cred ca este o mare sansa pentru un om, in general, si pentru un om politic, in special, sa fie ales si sa aiba aceasta sansa, si daca tot… Vox populi, vox dei! Nu? Daca tot primesti acest vot prin voia cetatenilor si a lui Dumnezeu, nu trebuie sa-ti bati joc de acest mandat pe care-l primesti si de viata oamenilor.

Eu cred ca, daca in tara asta ne respectam cuvintul dat, dind dovada de seriozitate, de decenta, de mult mai putina vorbarie, gasesti cheia succesului, pentru ca nu este o mare filosofie si o chestiune asa, science-fiction, deci lucrurile ar putea sa mearga. Sa respecti conventiile, sa faci ceea ce le promiti oamenilor si sa nu le inseli asteptarile si, atunci, oamenii apreciaza lucrul acesta. Nimic extraordinar!

Academia Catavencu