Romania Libera: Dezastru in asistenta sociala

de Magda Antoniu     Romania Libera
Miercuri, 11 iunie 2008, 1:37 Revista Presei | Subiectele Zilei

Camin
Foto: Romania Libera
Circa 70 la suta din ONG-urile care furnizeaza servicii de asistenta sociala pentru copii, persoane cu dizabilitati sau unitati medico-sociale functioneaza necorespunzator, arata un bilant al controlului Inspectiei Sociale.

Dupa primul control amplu intreprins in perioada ianuarie-aprilie 2008 de nou-infiintata Inspectie Sociala, concluziile sunt socante. Tratamentele la care sunt supusi beneficiarii – copii proveniti din familii foarte sarace,adulti cu handicap sau bolnavi cronici – sunt necunoscute deoarece nu exista registre in care se consemneaza evenimentele zilnice, multe ONG-uri nu sunt acreditate sau conditiile oferite sunt sub standardele de calitate.

In 15 judete nu exista nici o unitate de asistenta medico-sociala care sa acorde ingrijire adultilor cu afectiuni cronice, psihice sau persoanelor cu handicap si boli asociate. Maria Muga, inspector general de stat la Inspectia Sociala, a declarat ca in "topul neregulilor" se gasesc Asociatia Subcarpatica – Patarlagele, judetul Buzau, Fundatia Fair Play – Constanta, Asociatia de sprijin pentru copiii handicapati fizic din Romania – filiala Prahova. Daca furnizorii privati reclama lipsa banilor si parteneriatul cu comunitatile locale, la nivel national in cele 64 de unitati bugetare de asistenta medico-sociala sunt angajati 1.387 de salariati, dintre care doar 687 au pregatire de specialitate.

Romania Libera251 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă