Dupa episoadele Virgin Media, caricatura unui ziar elvetian si reclama frantuzeasca la un model de autoturism, israelienii de la Eshed Production sunt cei care continua seria ironiilor la adresa romanilor publicand pe internet doua episoade animate. Ordinea meciurilor din „Grupa mortii", culoarea galbena a echipamentului si adversarii echipei imaginare sunt doar cateva din multiplele elemente care fac trimitere la Romania. Suntem astfel ironizati de catre o companie israeliana care produce animatii si filme pentru telefoanele mobile.

Cele doua episoade infatiseaza o echipa a Romaniei formata din sapte jucatori, doi dintre acestia fiind scunzi, burtosi si mustaciosi, o femeie corpolenta cu sanii mari, un barbat in varsta care sta sprijinit permanent de o piatra de mormant, un copil blond si un tap. Fiecare dintre ei poarta tricouri galbene si sort de culoare albastra. Autorii acestor animatii au facut grave confuzii, asta daca nu au dorit sa fie foarte subtili. Numele echipei face trimitere la o fosta provincie sarbeasca a carei independenta Romania nici macar nu a recunoscut-o. Denumirea ei este Kossovocho.

"Un nou film de animatie ce urmareste pas cu pas evolutia unei echipe imaginare la turneul final al Euro 2008 povesteste succesul echipei Kossovocho, cea mai mica tara din Europa". Aceasta este prezentarea primului episod din ceea ce se anunta o serie de filme animate produse de compania israeliana. Prima animatie incarcata pe internet a aparut inaintea meciului cu Franta, povestea avantajand echipa fictiva a Romaniei, care castiga cu 1-0 impotriva cocosilor galici.

Gardianul