O nota informativa a SRI, ajunsa ieri seara pe mail-ul redactiei, confirma faptul ca Sorin Oprescu este simpla marioneta a lui Ion Iliescu, acesta din urma coordonand direct, alaturi de camarila sa din PSD, campania asa-zisului candidat independent. Nota informativa reda o discutie a lui Ion Iliescu, in care se pune la cale organizarea campaniei lui Oprescu, chiar inainte de primul tur al alegerilor locale. Astfel, documentul demonteaza toate "barbile" lui Oprescu privind lupta sa cu sistemul si cu partidele. Discutia arata ca el este de fapt omul sistemului ticalosit, Iliescu vorbind de platile pentru Antenele lui Voiculescu, prin intemediul lui Adrian Tis: "E mult un milion de euro, dar acoperirea e buna", dupa cum comenteaza presedintele excutiv al PSD. In ceea ce priveste negocierile cu PNL, aici Iliescu l-a insarcinat pe Hrebenciuc: "...cu Olteanu se ocupa Viorel...". Toti liderii PSD fideli lui Iliescu au avut sarcini precise: Cozmanca si Mihailescu la program, Alin Teodorescu la sondaje. Conform notei informative a SRI, pe care o redam integral in pagina 16, Oprescu n-are niciun cuvant de spus in legatura cu strategia de campanie, toate deciziile fiind luate in budoarul pesedist al lui Iliescu.

TEXTUL INFORMATIEI

In rezumat au fost abordate problemele legate de atributii, competente, responsabilitate, probleme legate de pregatirea campaniei, inclusiv probleme de factura logistica si financiare.

Discutia a fost dominata de Ion Iliescu care a afirmat ca "Sorin este generator de tema iar pozitionarea antisistem este deocamdata tema noastra din punct de vedere al ofensivei".

Integral in Curentul