Potrivit unor surse participante la discutii, tinta predilecta a reprosurilor prezidentiale a fost Adriean Videanu, pe care Basescu il considera principalul vinovat pentru pierderea Capitalei de catre PD-L, din cauza prestatiei sale lamentabile ca primar.

De asemenea, Liviu Negoita a fost criticat de seful statului, pe de o parte pentru ca a refuzat cu incapatanare sa candideze la Primaria Generala, si pe de alta parte pentru ca duminica nu a mobilizat organizatia de sector pentru a asigura o mai mare prezenta la vot in favoarea lui Vasile Blaga.

Insa dincolo de reprosurile pe care le-a facut Basescu subalternilor de la PD-L, in cadrul discutiilor nocturne s-a cazut de acord ca PD-L trebuie sa stranga randurile, pentru ca il paste pericolul pierderii alegerilor parlamentare in toamna si, odata cu aceasta, pierderea guvernarii. PSD se afla pe trend crescator si, fapt care ii ingrijoreaza pe democrati in cel mai mare grad, PNL a inregistrat o crestere spectaculoasa.

In plus, nici PSD, nici PNL nu sunt dispuse sa accepte o alianta cu democratii, ceea ce a dus la izolarea partidului. Totodata, Traian Basescu si-a exprimat supararea legata de faptul ca electoratul nu a iesit sa voteze si mai ales ca nu a marsat la apelurile sale pro-Blaga la Bucuresti si pro-Oprea la Iasi. De vina ar fi strategia de imagine si de comunicare a PD-L, calificata drept „dezastruoasa”.

„Noi trebuie sa facem curatenie in partid si sa facem o strategie proprie, fara aliante”, au declarat pentru Cotidianul surse participante la intalnirea cu Traian Basescu. Prin curatenie in partid se intelegere aplicarea unei decizii a Biroului de Conducere care prevede demiterea fara drept de apel a presedintilor de organizatii care nu au obtinut functia de presedinte de CJ sau de primar de municipiu de judet ori au obtinut cu 5% mai putin decat scorul PD-L pe tara.

Cotidianul