Sint fericit

Rep.: De ce ati cistigat?

Klaus Iohannis: Am cistigat alegerile pentru ca m-au votat oamenii. Cred ca ei m-au votat pentru ca am dovedit ca pot face lucruri foarte bune pentru Sibiu. Oamenii au vazut cit de mult s-a schimbat Sibiul, iar votul lor inseamna ca vor sa mentin aceeasi linie.

Rep.: Care e filosofia cistigatorului?

K.I.: Nu am o filosofie anume. Cred ca nu este foarte greu sa ai succes si sa cistigi cind ai un proiect bine conturat pentru dezvoltarea orasului si acesta sa fie in folosul comunitatii, cind nu promiti oamenilor ceea ce nu poti indeplini si te tii de cuvint referitor la cele promise.

Nimic nu este mai important decit aceste lucruri si atunci oamenii iti acorda increderea. Sint fericit ca am obtinut asa de multe voturi, le multumesc sibienilor care mi-au acordat inca o data increderea lor si ma voi stradui sa ma ridic la inaltimea asteptarilor lor.

„Exista doar «fete» ale Sibiului la care trebuie sa mai lucram“

Rep.: Ceva tot ati omis sa spuneti alegatorilor. Care e partea intunecata a lui Iohannis. Dar a Sibiului?

K.I.: Nu cred ca exista o parte intunecata a lui Iohannis. Sint un om care joaca cu cartile pe fata. Este o chestiune de bun-simt si educatie. Si nici Sibiul nu cred ca are o fata intunecata, exista doar „fete“ ale Sibiului la care trebuie sa mai lucram, cum sint cartierele, de exemplu. Marea noastra durere acum este ca nu avem inca o sosea de centura. Dar semnalele sint pozitive si sper ca vom intra si noi in rindul lumii cit mai curind, din acest punct de vedere.

Rep.: Ce nu ati promis niciodata?

K.I.: Am incercat impreuna cu echipa Forumului Democrat al Germanilor sa concepem proiecte viabile, care pot fi realizate in Sibiu, in limitele bugetului local disponibil, pe care le-am propus sibienilor. Consider ca mai bine vorbesc proiectele initiate si finalizate.

Academia Catavencu