Consilierii de imagine cu cele mai impresionante CV-uri au dat rateuri spectaculoase la alegerile locale. Topul esecurilor este dominat de echipa care acum patru ani il ajuta pe Traian Basescu sa ocupe Palatul Cotroceni.

„Campania pentru Vasile Blaga este a saptea campanie pe care o fac pentru PD si, ca si la celelalte, am pus toata energia si pasiunea de care suntem in stare. Se pare ca nu a fost suficient. Daca cineva ar fi putut face mai mult, poate e cazul sa ne dam la o parte. Nu sunt convins insa ca s-ar fi putut face cu mult mai bine. Cel putin nu determinant. «Solutii, nu discutii» ramane una dintre cele mai grele campanii facute de noi. Pacat ca bucurestenii nu ne-au crezut si nu s-au sinchisit sa vina la vot. Pentru ca in sondaje stateam OK ca intentie de vot“, declara Felix Tataru.

Acesta sustine ca vina pentru esecul de la Bucuresti apartine electoratului care nu a iesit la vot: „Am pus totul pe Bucuresti si pe Vasile. Bucurestenii au pierdut o mare sansa de a avea un om extraordinar la conducere. Dar vorba lui Titulescu, (aproximativ) «democratia nu da poporului lideri peste ce merita acesta». Si cea mai mare dezamagire este pentru cei din sectorul 3, singurul sector PD-L in ultimii 4 ani.

Mi se pare inadmisibil ca dupa ce a facut Liviu (Negoita - n.r.) in sector, consecinta cea mai mare fiind ca preturile apartamentelor locuitorilor sectorului celui mai invidiat s-au marit cu cel putin 20% fata de alte sectoare, datorita realizarilor din sector, oamenii sa nu iasa la vot. Si eu sunt votant al sectorului 3, si pentru toti locuitorii sectorului 3 care nu au votat am un mesaj: Rusine! Cred ca nu meritati un asemenea primar. Ati facut exact ceea ce cereti politicienilor sa nu faca: V-ati vazut cu sacii in caruta (parcuri, curatenie, parcari etc.) si apoi ati intors spatele. Si in turul 1 si in turul 2. Revin la vorba lui Titulescu… Liviu si Vasile sunt niste oameni extaordinari pe care bucurestenii nu-i merita“.

Directorul GMP sustine insa ca la Focsani, desi candidatul sau a pierdut, a fost un mare succes: „La Focsani este un mare succes. Nu imi apartine. Alin Trasculescu este eroul. Am facut-o pentru ca ma simt dator sa fac ceva pentru orasul din care vin, am facut-o cu placere si gratis. Alin isi propusese la inceput sa intre in turul doi. Atat. Cred ca, daca isi dorea sa castige de la inceput, ar fi castigat“.

Fostii sfatuitori de la Cotroceni ai lui Traian Basescu, Adriana si Claudiu Saftoiu, au consiliat prin intermediul firmei pe care o detin, Capital Promotion, 11 candidati la recentele alegeri locale. Doar jumatate dintre ei au si castigat insa. Pe harta politica a sotilor Saftoiu s-au aflat bataliile din Braila, Galati, Arad, Piatra Neamt, Ramnicu Sarat, Ploiesti, dar si din Soveja sau localitatea dobrogeana Sfantu Gheorghe, la care se adauga partial si Buzaul, Bacaul si Iasiul.

Claudiu Saftoiu are explicatii si pentru succese, si pentru esecuri. Majoritatea par sa tina mai degraba de profilul candidatului si de electorat decat de calitatea serviciului de consiliere.

„La Braila am lucrat pentru domnul Eugen Badalan, fostul sef de Stat Major al Armatei, care a candidat din partea PD-L. Candidatura domniei sale a aparut in ultima saptamana inainte de campanie. Nici domnia sa nu s-a asteptat sa ia decizia asa de brusc. Noi am facut doar partea de concept, sloganul, materialele de outdoor, dupa care dansul a ales sa lucreze cu o echipa locala. “Badalan a iesit din cursa din primul tur, iar Saftoiu spune ca asta s-a intamplat din cauza imposibilitatii generalului de a-si comunica programele, dar si a faptului ca democrat-liberalii au avut in realitate doi candidati.

Cotidianul