Pentru a scapa de acuzatia de dare de mita, Silvio Berlusconi a decis sa suspende cel putin 100.000 de procese care privesc aceleasi infractiuni, informeaza AFP. Magistratii italieni se declara revoltati de acesta decizie si spun ca daca se va pune in aplicare va paraliza sistemul de justitie deoarece grefierii vor trebui sa trimita mii de informari celor implicati in procese.

Republicanul John McCain a pregatit un program de constructie a 45 de reactoare nucleare pana in 2030. McCain spune ca reactorele vor fi utilizate doar in scopuri civile pentru reducerea poluarii, relateaza Reuters. Programul lui John McCain face parte din oferta sa electorala pentru functia de presedinte al Americii.

Pe fundalul crizei alimentare globale, presedintele Mexicului Felipe Calderon a luat decizia sa inghete preturile pentru 150 de produse alimentare pana la 31 decembrie 2008, scrie AP.

Marea Britanie se plaseaza pe primul loc la nivel mondial in privinta comertului de armament, titreaza BBC News. Potrivit sursei citate, in 2008, cifra de afaceri a producătorilor britanici de armament a crescut cu 9,7 miliarde de lire sterline.

George W. Bush a cerut congresului american sa anuleze actul normativ care interzice forarile petrolifere in zonele marine, scrie The New York Times. Interdictia a fost stabilita de legislativul american in 1981 pentru a proteja mediul. George W. Bush sustine ca daca ar fi exploatate zonele maritime ar putea sa aduca o crestere a productiei de petrol cu 18 miliarde de barili.