Bogdan Gabriel Ionescu, in varsta de 22 de ani, este un geniu in informatica. Castigator al Olimpiadei Balcanice de Matematica si Informatica in 2007, tanarul se afla de cateva saptamani intr-o inchisoare din Como, Italia, unde ispaseste o pedeapsa de 3 ani si o luna de inchisoare pentru furt. Potrivit Il Giornale, in loc sa aiba rabdare sa isi termine studiile, sa faca bani in mod cinstit in America sau in Europa, tanarul Bogdan a inventat o capcana informatica pentru a-i stoarce de bani pe pensionarii posesori de conturi la Posta italiana.

Fiu al unui inginer care lucreaza in Ministerul de Interne din Bucuresti, Bogdan a fost prins anul trecut impreuna cu alti conationali, membri ai unei bande italo-romane specializata in ceea ce tehnicienii numesc phishing.

Traficand pe internet, banda a expediat cateva zeci de mii de e-mail-uri posesorilor de conturi curente la Posta italiana. Unii au introdus datele personale pe site-ul care semana perfect cu acela al Postei si si-au vazut usurate conturile. Potrivit Rompres, inselatoria ar fi adus acestei bande un castig de aproximativ 200.000 de euro. Mecanismul era simplu.

Datele posesorilor de conturi curente inselati prin internet erau incarcate pe un anumit numar de carti de credit pre-platite gratie unui posesor care avea in mod real o astfel de carte de credit eliberata de Posta italiana. Unica limita la aceasta inselatorie era aceea ca suma maxima ce putea fi scoasa zilnic din fiecare cont era de 500 de euro.

Integral in Gandul