La subsolul cladirii din Zambaccian, fostul premier si-a facut un buncar placat cu folie de cupru. O incapere similara exista si in vila de la Cornu. Piscina la etajul patru al imobilului din strada Zambaccian, buncar la subsolul aceleiasi constructii, buncar la vila de la Cornu. Acestea sunt cateva dintre facilitatile pe care, potrivit procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), Adrian Nastase le-ar fi primit drept mita in perioada in care era premier. „Evenimentul zilei“ a intrat in posesia referatului trimis parlamentului de catre DNA.

Pe baza acestui document, procurorii, care il acuza pe Nastase de luare de mita si trafic de influenta, au cerut Camerei Deputatilor aviz pentru inceperea urmaririi penale impotriva liderului PSD. Comisia juridica a ajuns insa la concluzia ca un astfel de demers nu este necesar, o decizie similara fiind asteptata sa fie luata si in plen.

Potrivit DNA, contravaloarea neachitata a lucrarilor efectuate la imobilele sale se ridica la 34,2 miliarde de lei vechi. In schimbul acestor lucrari, procurorii sustin ca Nastase a numit-o pe Irina Jianu (cea care a dirijat lucrarile la imobilele situate in str. Zambaccian si str. Christian Tell, din Bucuresti, si comuna Cornu), inspector de stat in cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii. Nastase ar fi fost scutit si de la plata a 6 miliarde de lei vechi catre o alta firma, condusa de Ion Vlasceanu, care, potrivit DNA, ar fi primit in schimb contracte avantajoase cu institutii de stat.

Integral in Evenimentul Zilei