Reprezentantii Ministerului Educatiei spun ca niciodata ministerul nu a intentionat sa dea laptopuri elevilor si profesorilor

Ministerul Educatiei nu va mai da laptopuri fiecarui elev de clasa a IX-a si profesorilor din licee. Reprezentantii ministerului spun ca acest lucru nu a fost niciodata prevazut in vreun document si ca, de fapt, Ministerul Educatiei intentioneaza sa acorde calculatoare doar elevilor de clasa a IX-a. Surse din MECT, care au declarat initial ca elevii vor primi laptopuri, sustin ca totul s-a schimbat din cauza interventiei premierului Calin-Popescu Tariceanu.

Daca saptamana trecuta se vorbea despre laptopuri care sa nu coste mai mult de 400 de euro si pe care elevii sa le poata pastra, dupa absolvirea liceului, acum situatia este alta. Elevii vor primi desktopuri nu mai scumpe de 400 de euro, pe care le vor folosi la domiciliu, pentru studiu individual. In proiectul de ordonanta de urgenta postat, joi seara, pe site-ul MECT, se arata ca elevii vor returna respectivele calculatoare liceelor la care invata daca se vor muta la alte licee sau la sfarsitul studiilor. Initial, laptopurile primite de elevi urmau sa treaca in posesia acestora la sfarsitul studiilor. Daca va fi aprobat actualul proiect de ordonanta de urgenta, fiecare generatie de elevi de clasa a IX-a va primi calculatoare, in urmatorii patru ani.

Integral in Gandul