Ministerul Educatiei se grabeste sa demareze din luna septembrie un nou program pentru elevi, prin care fiecare boboc de clasa a noua va primi in custodie un calculator in valoare de cel mult 400 de euro. Desktopul va fi preluat pe semnatura parintilor, dus acasa si va trebui inapoiat la sfarsitul clasei a XII-a. Guvernantii chiar fugaresc aceasta noua initiativa, lucru care se vede mai ales din graba cu care a fost afisata la Secretariatul General al Guvernului, pentru a fi aprobata prin ordonanta de urgenta in una-doua saptamani, ocolind varianta promovarii sale ca lege in Parlament.

Nerabdarea guvernului Tariceanu e argumentata oficial de faptul ca, pana in toamna, cand incepe un nou an scolar, a mai ramas putin timp si trebuie demarata procedura de licitatie.

Insa tot in toamna vor fi si alegerile generale, iar actualul Executiv recunoaste ca inca nu si-a indeplinit o veche promisiune electorala: „Avand in vedere ca Programul de guvernare pentru perioada 2005-2008 prevede necesitatea sustinerii accesului tinerilor la primul lor calculator, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta“, asa incepe Proiectul de ordonanta privind achizitionarea de calculatoare pentru elevii de clasa a IX-a.

Integral in Cotidianul.