Se numeste Alexe Bardan si este vicepresedinte. El taie si spanzura, desi Dumitru Haradau, principalul vinovat de neregulile financiare de la Sibiu, este director general.

Cand Nastase s-a instalat la FR Tenis, a venit cu o conditie: sa-l aduca in conducere pe Haradau. Veteranul Bardan n-a inghitit prea bine galusca, dorindu-l pe Segarceanu. In timp, s-au format doua tabere: Nastase si Haradau contra Bardan si Segarceanu. Dupa ce Haradau l-a tradat pe Nasty, lucrurile s-au schimbat. Celebrul tenismen a plecat, iar Bardan si Haradau au ajuns amici! Haradau candideaza acum la postul de presedinte. Alegerile generale pentru stabilirea noului presedinte s-au amanat, pentru ca se asteapta ca apele sa se linisteasca dupa scandalul „Haradau“, iar lumea sa uite ce-a facut acesta.

„Viitorul presedinte va fi stabilit in toamna. Batalia se va da intre Haradau si Ruxandra Dragomir. Haradau poate face mai multe decat Ilie Nastase. Noul presedinte va trebui sa aduca bani la federatie numai pe relatii si pe cunostinte, altfel nu va avea nicio sansa. Este una dintre conditiile pentru ocuparea postului. Si Ruxandra ar fi in stare sa conduca federatia, fiindca are cunostinte la multe banci care ar putea sa ne sponsorizeze“, spune Bardan.

Alexe Bardan l-a atacat dur si pe Ion Tiriac, fostul sau coleg de Cupa Davis, despre care spune ca s-a folosit de tenisul romanesc pentru a face afaceri. „Nu l-a interesat pe Tiriac soarta tenisului romanesc! Cu ce a ajutat el tenisul? Numai gura e de el. A dat prin firma lui, Allianz, 100.000 de dolari. Asta a fost la inceput. Apoi, in urmatorul an, am primit 80.000, in al treilea 60.000, iar in 2008 ne-am trezit cu doar 40.000! Si-a batut joc de noi. I-am scos prelatele cu Allianz de la turnee si le-am aruncat. Tiriac a facut afaceri pe seama tenisului nostru. Daca aducea 20 de milioane de euro la federatie, era un sprijin si s-ar fi putut lauda“, se confezeaza Bardan pentru EVZ. Tot din acest an, FRT va reduce numarul de turnee satelit destinate baietilor, in valoare de 10.000 de euro. Din 18 competitii, vor ramane doar 12.

Integral in EvZ.