Dezbaterile din Comisia juridica de saptamana trecuta pe marginea dosarului lui Adrian Nastase au anticipat ceea ce avea sa urmeze marti, la votul anulat din plenul Camerei Deputatilor. Reprezentantii PSD, dar si cei ai PNL, PC si ai UDMR au facut, pe parcursul celor patru ore de sedinta, un adevarat concurs de laude la adresa personalitatii remarcabile a fostului premier Nastase.

Liberalii Ioan Ghise, Traian Dobre si Ioan Timis au fost campionii corului de laudatori, secundati de colegii de partid ai lui Nastase - Valer Dorneanu, Ioan Adam, Florin Iordache si Cristian Dumitrescu. Pana si cei de la PD-L s-au concurat intre ei in aceeasi dorinta de a-l maguli pe Adrian Nastase.

Ioan Ghise (PNL)

“A doua valenta a acestor discutii consta in aceea ca ele aduc in viata fiecaruia dintre noi, inclusiv a grupurilor parlamentare, aspectul potrivit caruia daca roata vietii se invarteste, am putea sa ne imaginam, fiecare dintre noi, cum ne-am simti daca am fi in conditia domnului deputat Adrian Nastase. De ce spun asta? Pentru ca, intr-o discutie pe care am avut-o zilele trecute cu domnia sa, ii spuneam ceea ce va spun si dumneavoastra - mie, cel putin ca cetatean roman si acum ca membru al Parlamentului, mi se pare inadmisibil si o mizerie iesita din comun ca pe o personalitate a Romaniei, care a marcat istoria ultimilor 20 de ani, fie din postura de ministru de externe, de presedinte al Camerei Deputatilor, de prim-ministru, de presedinte al partidului de guvernamant si acum din nou deputat si din nou presedinte al Camerei Deputatilor pentru o perioada de timp, sa se permita sa o aduca intr-o asemenea murdarie, o abordare politica evidenta printr-o structura a puterii judecatoresti. Dupa ce domnia sa a avut, sa spunem asa, sa nu spunem neaparat pe mana, dar in puterea de decizie, in pixul domniei sale, mii de miliarde de euro, bugetul public al statului roman, sa se vina si sa se acuze pentru dare, luare de mita pentru niste termopane. Este ceva ce depaseste limitele oricarui bun-simt.

Dincolo de adversitatea politica a noastra, merita sa judecam ca si cand noi am fi in cauza... Un proverb chinezesc spune ca: «Cine spune intr-o ora ce se poate spune in 3 minute poate face si ticalosii mai mari»“

Traian Dobre (PNL)

„Domnule prim-ministru, stiu cat ati muncit, cunosc rezultatele pe care le-ati obtinut si cu ce sacrificii, daca va aduceti aminte, la 12.00 noaptea erati la birou si zau ca nu meritati aceste lucruri. Eu voi fi impotriva acceptarii urmaririi dumneavoastra in penal.“

Integral in Cotidianul.