Girate, timp de sase ani, de patru ministri ai transporturilor, cele 21 de pasarele de peste DN 1 (Bucuresti - Ploiesti) au ascuns contracte dubioase, aranjamente de culise si o indolenta criminala. Prabusirea uneia dintre ele, la Tancabesti, arata ce nenorociri poate produce o asemenea „reteta": morti, raniti, familii distruse.

Pasarela mortii atarna de un fir de ata. Starea ei era semnalata inca din ianuarie 2008 de catre inspectorii Curtii de Conturi, care au verificat contractele si lucrarile. Nimeni nu a facut nimic in cele sase luni scurse de atunci. Autoritatile din transporturi au aratat aceeasi indolenta ca si in ultimii sase ani, de cand exista pasarelele.

Miron Mitrea, Gheorghe Dobre, Radu Berceanu, Ludovic Orban - patru ministri de la cele mai mari trei partide. Niciunul nu a fost interesat de stadiul unor lucrari platite din banii publici. Acum, toata lumea se spala pe maini.

Berceanu sustine ca „problema nu e pasarela, ci un participant la trafic care nu a respectat niste reguli". Orban spune ca „se vor face verificari".

Integral in Adevarul