SUA trimite ajutoare umanitare in Coreea de Nord. Un cargobot american incarcat cu alimente a acostat pe tarmul Coreei de Nord luni, dupa ce regimul coreean a acceptat ajutorul international in aceasta tara izolata, marcata de foamete. In plus, Coreea de Nord a acceptat sa invite 50 de experti de la Programul Alimentar Mondial (PAM) in tara, ca urmare a tratativelor pentru incheierea programului nuclear nord-coreean. La ora actuala, Coreea de Nord are doar 10 functionari de la PAM. Acest acord a fost initiat in contextul unei acute crize alimentare, cauzata de recoltele slabe, preturile mari la cereale si deteriorarea relatiilor cu China si Coreea de Sud, relateaza The New York Times.

Mugabe, la summitul Uniunii Africane. Presedintele Robert Mugabe a participat luni la deschiderea summitului Uniunii Africane, la doar cateva ore dupa ce si-a declarat victoria in controversatele alegeri din Zimbabwe, si a confruntat liderii africani care considera autoritatea sa nelegitima. Mai multi lideri africani i-au indemnat pe omologii lor sa respinga rezultatul alegerilor din Zimbabwe, sa impuna sanctiuni sau sa il oblige pe Mugabe sa formeze un guvern de coalitie cu opozitia. Atat Franta, cat si Marea Britanie au sugerat ca Uniunea Africana ar trebui sa ia atitudine fata de Mugabe. Desi nu se afla pe agenda oficiala a summitului, criza din Zimbabwe reprezinta punctul central al intalnirii sefilor de stat africani, scrie Washington Post.

Google va aplica un nou model de publicitate, cu ajutorul creatorului “Family Guy”. Google incearca sa implementeze o noua metoda de a distribui materiale originale pe internet, o serie de finantatori de la Hollywood fiind de parere ca experimentul companiei se va dovedi a fi un mare succes, sustine Pravda. In septembrie, anul acesta, Seth MacFarlane, creatorul serialului animat de televiziune “Family Guy” va lansa un nou proiect, despre care s-a dezvaluit foarte putin pana acum, denumit “Seth MacFarlane’s Cavalcade of Cartoon Comedy” (Cavalcada de comedie animata a lui Seth MacFarlane). Spre deosebire de “Family Guy”, transmis de postul Fox, acest serial de animatie va fi difuzat exclusiv pe internet.

India are un nou plan pentru a face fata schimbarilor climatice. Guvernul indian a facut public un plan national pentru a confrunta amenintarea reprezentata de schimbarile climatice. Potrivit prim-ministrului Manmohan Singh, planul implica o trecere treptata la resurse energetice regenerabile. Unul dintre punctele principale ale strategiei se referea la captarea energiei solare. Cu toate acestea, prim-ministrul nu a promis reducrea emisiilor de carbon, care sunt in crestere, anunta BBC.

300 de site-uri lituaniene atacate. In cursul acestui sfarsit de saptamana, in jur de 300 de site-uri au fost atacate de hackeri, care au postat simboluri sovietice si sloganuri anti-lituaniene. Acest sabotaj a avut loc in contextul in care, acum doua saptamani, Lituania a scos in afara legii simbolurile sovietice. Acest fapt a condus la izbucnirea unor noi tensiuni in relatiile cu Rusia. Oficialii lituanieni nu au acuzat in mod direct Rusia, insa au specificat ca atacurile au fost efectuate de pe computere straine si ca este foarte probabil ca ele sa aiba legatura cu interdictia simbolurilor sovietice. Anul trecut un incident similar a avut loc in Estonia, o alta fosta republica sovietica care are relatii tensionate cu Rusia. Site-urile estoniene au fost si ele bombardate cu atacuri cibernetice dupa ce oficialitatile estoniene au indepartat statuia unui soldat al Armatei Rosii din centrul capitalei, Tallin, relateaza International Herald Tribune.

Anglicanii conservatori formeaza o biserica schismatica. Evanghelicii conservatori, care reprezinta jumatate din populatia protestanta, au stabilit duminica o noua Biserica. Acestia contesta autoritatea Arhiepiscopului de Canterbury si promit salvarea oamenilor de fortele militante ale "conceptiilor laice si ale pluralismului", create de un declin spiritual. Fratia Confesiunii Anglicane (The Fellowship of Confessing Anglicans, FOCA) va rupe legaturile cu principalele biserici din SUA si Canada, pe care le acuza ca ar trada invataturile Bibliei, scrie The Guardian.