Presedintele Mongoliei declara stare de urgenta. Nambaryn Enkhbayar, presedintele mongol, a declarat, miercuri, stare de urgenta in capitala, pentru 4 zile, dupa ce mii de protestatari au luat cu asalt sediul partidului de guvernamant, pe motiv ca alegerile parlamentare au fost fraudate. Potrivit declaratiilor presedintelui, nicio intalnire publica nu va fi permisa in Ulan Bator pe perioada starii de urgenta. In plus, politia are dreptul sa intervina in forta pentru a risipi multimile violente, relateaza USA Today.

Fara tutun in jointuri. Cafenelele olandeze fac fata unei noi provocari, dupa ce miercuri s-a pus in aplicare legea potrivit careia fumatul este interzis si in cafenele. Potrivit acestei legi, clientii nu pot fuma decat jointuri care contin canabis pur, cele mai usoare, care contin canabis amestecat cu tutun fiind interzise. Se pare ca, la ora actuala, 1.600 de cafenele olandeze sunt de vanzare, intrucat proprietarii sunt convinsi ca afacerile lor vor fi falimentate, sustine The Guardian.

Germania, socata de inregistrarea unui suicid asistat. Inregistrarea care infatiseaza un fost politician german care ajuta o batrana in varsta de 79 de ani sa se sinucida a scandalizat Germania si a determinat cateva state sa revizuiasca legea suicidului asistat. Roger Kusch, fost senator din Hamburg si proeminent sustinator al dreptului la moarte, a sfatuit o pensioanara perfect sanatoasa sa-si prepare un cocktail letal. Acesta a filmat 9 ore de conversatii cu Bettina Schardt, o batrana singura care isi dorea sa mearga la un azil, insa nu putea intrucat era perfect sanatoasa. In Germania este interzis sa ajuti o persoana sa se sinucida, iar Kusch spera sa nu fie acuzat, intrucat nu i-a administrat personal continutul letal, scrie Washington Post.

Soldatii irakieni raniti pe front se simt abandonati. Soldatii irakieni raniti in timpul razboiului, care au fost intervievati de The New York Times, se plang ca au fost lasati fara pensii si ca nu isi mai pot intretine familiile. Majoritatea acestora au rani grave si, de multe ori, membre amputate. Numarul exact al veteranilor irakieni raniti nu se stie, insa acesta a fost estimat de Secretarul Apararii SUA, intr-un raport din 2006, la aproximativ 60.000 de persoane. Guvernul irakian sustine ca ranitii sunt tratati bine si ca o lege privind ingrijirile medicale ale acestora se afla in lucru.

Un barbat a injunghiat mortal cinci politisti in Shanghai. Un barbat inarmat cu un cutit a luat cu asalt un sediu al politiei din Shanghai, marti, atacand mai multi politisti si omorand cel putin 5. Barbatul a dat foc la intrarea in sediu, dupa care a patruns in cladire si a inceput sa-i injunghie pe ofiterii de politie. Cinci dintre acestia au murit la spital, iar alti patru politisti si un agent de paza au fost raniti. Atacatorul sustine ca vroia sa se razbune, dupa ce ofiterii de la acea sectie l-au acuzat pentru furtul unor biciclete, anul trecut. Inca nu este clar cum a reusit barbatul sa atace atatia ofiteri inarmati si de ce nu a fost retinut inca de cand a dat foc intrarii, scrie International Herald Tribune.

Franta sustine ca politicienii UE ar trebui sa decida prioritatile Agentiei Spatiale Europene. Daca nu se fac progrese in acest domeniu, Europa va fi surclasata de Japonia, China si India. Cu acest scop, francezii urmaresc sa incheie o alianta cu Marea Britanie cat timp Sarkozy se afla la presedintia UE. Un oficial implicat in politica spatiala a Frantei a declarat ca ar trebui facute modificari in cadrul Agentiei Spatiale Europene, si ca aceasta ar trebui sa fie orientata politic, precum NASA, anunta BBC.