Detasarea in judetul Constanta a 326 de politisti pe durata sezonului estival s-a transformat intr-o afacere mult prea reusita pentru cativa hotelieri, care au beneficiat de o ciudata nepricepere a Politiei Romane in domeniul achizitiilor publice.

Afacerea cazarilor pentru politistii detasati pe Litoral are proportii spectaculoase: fiecare din cei 326 de oameni ai legii va dormi la hotel 75 de nopti, iar Politia va achita pentru cele 24.450 de nopti de cazare frumoasa suma de 1,35 milioane de lei. Biletele au fost luate en gros, la preturi en detail.

Orice agentie de turism care ar fi negociat un asemenea volum obtinea cu siguranta tarife mult sub nivelul celor platite de un simplu turist care vrea un sejur de o saptamana la mare, dar „performanta” nu a fost la indemana Politiei Romane, care a optat pentru o selectie de oferte, in locul unei licitatii: in medie, pentru fiecare noapte petrecuta la hotel de un politist se vor plati peste 55 de lei, cu toate ca in pret nu intra nici macar micul dejun.

Integral in Gandul.