Functionarii publici din Primaria Sectorului 5 al Capitalei pot fi considerati printre cei mai rasfatati slujbasi la stat din Romania. Meritul ii apartine lui Marian Vanghelie, care, in 2007, a semnat si a aprobat tot felul de sporuri si compensatii banesti.

Astfel, potrivit unui raport al Curtii de Conturi, anul trecut, functionarii primariei au lucrat, in total, 101.137 de ore suplimentare, echivalentul a 12 ani de viata. Pentru munca peste program, municipalitatea a platit 1.011.032 lei. In timp ce Curtea de Conturi spune ca „la nivelul Primariei Sectorului 5 nu este elaborata o metodologie privind conditiile de prestare a orelor suplimentare”, primarul Vanghelie se apara spunand ca „e ceea ce permite legislatia” si „deciziile daca nu sunt luate, degeaba esti conducator”.

Capacitatea de a lua „decizii” a domnului Vanghelie nu a fost apreciata insa si de Curtea de Conturi, care a dus dosarul la Tribunalul Bucuresti. Nici Vanghelie nu se lasa si a dat deja institutia in judecata, spunand ca „legea poate fi interpretata in doua feluri”.

De departe, „gaura neagra“ in care Primaria Sectorului 5 a pompat bani cu nemiluita este reprezentata de orele suplimentare prestate de functionari. Astfel, arata inspectorii, „cheltuieli de personal” este capitolul la care Primaria Sectorului 5 al Capitalei exceleaza la aruncatul cu banii publici. Inspectorii Curtii de Conturi au observat ca „toti salariatii” primariei lui Vanghelie au facut o pasiune pentru orele suplimentare. Po­­tri­­vit raportului, inspectorii au constatat ca, anul trecut, s-au prestat in total 101.137 de ore suplimentare, echivalentul a 12 ani de viata! In schimbul acestor ore, Primaria Sectorului 5 a platit 1.011.032 lei!

Inetgral in Gandul.