O ordonanta de urgenta publicata recent risca se ne puna bir de la Sanatate pe tichetele de masa si pe convorbirile telefonice. Ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu a trecut la impozitarea salariilor programatorilor si ale persoanelor cu handicap. Incepand cu luna iulie, acestia vor plati 5,5% din venituri catre bugetul asigurarilor de sanatate. Pana in prezent, programatorii plateau contributia pentru sanatate in limita salariului minim de 500 de lei, indiferent de marimea venitului.

Modificarea se va aplica incepand cu salariile pe care le vor primi pentru luna iulie, dupa ce ordonanta de urgenta care o contine a fost publicata pe 30 iunie in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare.

Pentru domeniul IT, masura guvernului este o adevarata lovitura, in conditiile in care specialistii in programe pentru calculator sunt putini si greu de retinut. Ei au mereu optiunea de a pleca sa lucreze in afara pentru o remunerare mai buna.

Precizam ca, de la 1 iulie, a fost redusa contributia platita de toti contribuabilii la bugetul asigurarilor de sanatate de la 6,5%, la 5,5%

Integral in Evenimentul Zilei