Octavian Dumitrescu, 60 de ani, doarme intr-o padure de la marginea Timisoarei. Trei judecatori au validat un fals prin care niste escroci i-au luat casa, in cinci pasi.

1. In 2005 i se fura actul de proprietate al apartamentului. I se confectioneaza un buletin fals.

2. Notarul Carmen Radulescu autentifica vanzarea locuintei cu 8.000 de euro.

3. Victima, Octavian Dumitrescu, se adreseaza Justitiei. In martie 2006, Judecatoria constata falsurile si contractul este anulat.

4. Cumparatorul face recurs la Tribunalul Timis. Judecatorii Emilia Cioaba, Danut Diaconescu si Constantin Costea considera ca actul de vanzare declarat initial fals este legal.

5. Victima este evacuata din propria-i casa.

Tepele imobiliare sunt greu de condamnat cand sunt comise pe fondul neglijentei sau al complicitatii unor judecatori si notari

Trei magistrati ai Tribunalului Timis au alungat un batran din propria-i casa bazandu-se pe un fals grosolan.

Povestea trista a lui Octavian Dumitrescu (60 de ani) a fost traita de numeroase alte victime. Alte personaje, alt decor. Sunt povestiri adevarate, care au fost, sunt si probabil vor mai fi.

Din nefericire, cei care ar trebui sa inchida cartea acestor drame cu escroci imobiliari devin indirect complici. In cazul de fata, unii judecatori au anulat un contract fals de vanzare-cumparare pentru ca alti trei judecatori, de la o instanta superioara, sa valideze falsul. In cele din urma, batranul a fost izgonit.

Integral in Adevarul