Adolf Hitler a 'reinviat' la Berlin, sub forma unei statui de ceara, care va fi parte a unei expozitii organizate de muzeul Madam Tussaud’s din Londra, informeaza TimesOnline. Filiala din capitala germana a celebrului muzeu al figurilor de ceara in marime naturala, deschisa la doar cateva zeci de metri de fostul buncar unde dictatorul nazist s-a sinucis, au fortat organizatorii sa sporeasca masurile de securitate si sa impuna cateva reguli vizitatorilor, pentru a preveni eventualele "pelerinaje" ale neonazistilor: te poti saruta cu Angela Merkel sau cu Robbie Williams, dar nu si cu Hitler, si nici nu te poti fotografia alaturi de el. Postura in care este infatisat Fuhrer-ul in expozitia berlineza este una in care sta posomorat la biroul sau din buncar.

Primul avion direct din China in Taiwan, dupa o intrerupere de aproape 60 de ani, a aterizat pe aeroportul din Taipei, capitala Taiwanului. De acum inainte, cinci mari orase din China vor avea legaturi aeriene directe cu Taiwanul, avand in vedere ca relatiile dintre cele doua parti au inceput sa se imbunatateasca. La bordul primului avion, care a decolat din Guangzhou, un oras din sudul Chinei, se aflau aproximativ 250 de pasageri, relateaza BBC.

Peste 250 de firme inchise in China pentru reducerea poluarii inainte de JO. Autoritatile din Tangshan, oras industrial din provincia Hebei, la nord de Beijing, au cerut ca 267 de firme din imprejurimi sa-si opreasca activitatea pana la 8 iulie, pentru imbunatatirea calitatii aerului in perspectiva Jocurilor Olimpice, scrie The Guardian. Inainte de a relua productia, companiile respective vor fi supuse unor controale de mediu stricte, la o data neanuntata, potrivit surselor din guvern si din cadrul firmelor.

Un student din Statele Unite a incercat sa-si vanda pe eBay votul de la alegerile prezidentiale ce vor avea loc la toamna in Statele Unite, noteaza AP. Max P. Sanders, in varsta de 19 ani, student la Universitatea din Minnesota, a postat anuntul pe eBay sub numele "zepdrummer612" si a sustinut ulterior ca a fost doar o gluma. Se pare insa ca procurorii americani nu au gustat gluma si l-au trimis in judecata pentru mita, conform legii federale din 1893 care interzice vinderea si cumpararea voturilor.

Biserica poloneza lanseaza prima retea "crestina" de telefonie, anunta Catholic World News. Biserica poloneza catolica va lansa propria retea de telefonie mobila "crestina", la inceputul toamnei. Utilizatorii retelei vor primi prin SMS pasaje din Biblie, rugaciuni sau care este 'Sfantul zilei', dar si ultimele noutati despre Biserica Catolica.

Oamenii de stiinta au descoperit secretul viorilor Stradivarius, informeaza BBC. Sunetul unic emis de instrumentele produse de Antonio Stradivari se datoreaza uniformitatii de densitate, cu foarte putine variatii, in consistenta lemnului, sustin o echipa de cercetatori din Olanda. Acestia considera ca aceasta calitate a lemnului se datoreaza climei din secolul XVII, cunoscuta si sub numele de 'Mica Era Glaciara'.

Mercur, cea mai mica planeta a sistemului nostru solar, se miscoreaza si mai tare, sustin specialistii de la NASA. Ei au ajuns la concluzia ca planeta se contracta, dupa ce au vizionat imaginile transmise de sonda spatiala Messenger, informeaza The Telegraph. Se pare ca planeta a pierdut de-a lungul istoriei sale aproximativ 5.000 de km din diametru, micsorarea ei treptata fiind cauzata de procesul de racire pe care-l parcurge.

ONU avertizeaza ca omenirea are numai sapte ani pentru stoparea incalzirii globale. Presedintele Comitetului ONU privind schimbarile climatice, din care fac parte oameni de stiinta, a avertizat ca omenirea mai are numai sapte ani pentru a stabiliza emisiile de gaze poluante, scrie AFP. Rajendra Pachauri, care conduce Comitetul Interguvernamental pentru Schimbari Climatice, a spus la Paris ministrilor Uniunii Europene ca incercarile de gestionare a problemei poluarii globale vor esua daca UE nu va prelua conducerea in cadrul negocierilor globale.