Seful PDL Dolj si-a dat demisia si a fost reconfirmat la scurt timp pentru a nu le permite liderilor de la centru sa impuna o alta conducere.

La trei saptamani dupa esecul in alegeri, Radu Berceanu si-a dat sambata demisia de la sefia filialei PDL Dolj, fara a anunta pe nimeni din conducerea de la Bucuresti. Odata cu demisia, a facut insa si cateva deconturi interne. Berceanu a vorbit despre lupta interna pentru putere transata, din 2000, prin „bisericute, echipe si manipulari“ si a trimis, indirect, o sageata spre secretarul executiv al PDL Elena Udrea, cu care s-a contrat recent in privinta unei aliante cu PSD.

Fostul ministru al transporturilor este, practic, primul din grupul celor cu vechime in fostul PD care face publice tensiunile aparute in partid, pe fondul rezultatelor sub asteptari la locale ale unor lideri ca Vasile Blaga, Cezar Preda, sau chiar a lui, perdant al presedintiei Consiliului Judetean Dolj. Retragerea sa a fost insa valabila doar o ora, Berceanu fiind imediat reales.

Elena Udrea a fost, indirect, si tinta unui atac al liderului PSD, Mircea Geoana. Vorbind, dupa o intalnire cu femeile din PSD, despre „ce fel de model de femeie politician“ doreste electoratul, Geoana a dat doua variante. „Doreste femei serioase, ingerii pazitori ai familiei sau celalalt model, de femei care apar in tabloide, cu decolteuri mari, fuste scurte si creiere mici?“, s-a intrebat liderul PSD. Geoana a gasit o metafora si pentru PDL - „o broscuta care s-a visat print si, oricate pupaturi si imbratisari ar primi de la Traian Basescu, a ramas o broscuta mica, intr-adevar, cu gura mare“. „Concluzia este ca doamnele din PSD sunt mai inteligente decat domnul Geoana. Nu e greu, e adevarat“, a replicat Elena Udrea, la Realitatea TV.

Integral in EvZ.