Statele Unite se pregatesc sa transforme inchisoarea Guantanamo, intr-o baza militara a marinei, scrie The Telegraph. Potrivit publicatiei britanice, in noua baza militara vor fi concentrati aproximativ 3.500 de militari care vor avea misiuni de combatere a terorismului in regiunea Caraibelor si a Americii Centrale.

Autoritatiile irakiene au vandut 550 de tone de uraniu unei firme canadiene. Acest tip de uraniu, denomit yellowcake a fost depozitat inca din timpul guvernarii lui Saddam Hussein in centrul nuclear Touwaissa situat in sudul Bagdadului, scrie Reuters. Guvernul Irakian nu a comunicat inca valoarea tranzactiei sustinand ca uraniul a fost vandut, pentru ca reprezenta o sursa de poluare.

Sinodul Bisericii Anglicane a decis dupa o dezbatere tensionata intre factiunile conservatoare si cele liberale sa permita femeilor sa detina functia de episcop, argumentand ca astfel se elimina discriminarea intre preoti, relateaza The Guardian. Chiar inainte de votul final, 1.300 membrii ai clerului au amenintat ca vor parasi Biserica Anglicana daca se va lua acesta decizie.

Potrivit unor rapoarte intocmite de serviciile de spionaj internationale citate de The Telegraph, Iranul a reluat lucrarile la un echipament nuclear care ar putea fi utilizat la construirea unei arme atomice. Sursele citate sustin ca proiectul iranian se bazeaza pe cercetarile efectuate de A.Q. Khan, cel care a construit bomba atomica pentru Pakistan.

China numara in acest moment 100 de milioane de copii chinezi care nu au frati, informeaza AP. Efectul a fost dat de introducerea in anii '70 a unei legi care stipula ca familiile nu pot avea mai mult de un copil. Potrivit expertilor actul normativ a prevenit nasterea a cel putin 400 de milioane de copii, care ar fi ridicat populatia Chinei la 1,7 miliarde de locuitori.

Cancelarul austriac, social-democratul Alfred Gusenbauer, a anuntat ca exista posibilitatea sa fie organizate alegeri anticipate, relateaza Euronews. De asemnea, si presedintele conservatorilor, Wilhelm Molterer, a cerut alegeri anticipate, acuzandu-i pe social democrati ca ingreuneaza procesul de institutionalizare a Europei prin decizia de a supune referendumului viitoarele tratate.