Ministrul mediului Attila Korodi isi va termina mandatul in cadrul guvernului Tariceanu la volanul unui BMW Serie 5, in valoare de peste 40.000 de euro. Masina nu este proprietatea ministrului, ci a fost primita „in teste“ de la dealerul Automobile Bavaria. Motivul invocat de Korodi pentru decizia de a accepta sa foloseasca masina este legat de caracteristicile tehnice ale acesteia: autoturismul BMW 520 dispune de sistemul EfficientDynamics, care o face, in viziunea ministrului, o masina ecologica, cu o cantitate de emisii de noxe de 136 de grame pe kilometru.

Masina i-a fost data spre folosinta Ministerului Mediului printr-un contract incheiat pe un termen de un an. „In contract se specifica faptul ca masina va fi folosita de ministrul mediului“, sustin oficialii Automobile Bavaria. In plus, in act se mentioneaza ca intelegerea poate fi prelungita. Masina este inscriptionata lateral si pe spate cu insemnele Automobile Bavaria.

Specialistii din publicitate considera ca intelegerea dintre Automobile Bavaria si Ministerul Mediului este o campanie de promovare neconventionala, care ar putea aduce castig producatorului auto.

Korodi nu este la prima actiune de acest gen. De cand a preluat fotoliul de la Ministerul Mediului, masina sa personala, un Renault Megane din 2000, abia daca a mai fost condusa de el. Anul trecut, Korodi a primit alte doua masini in teste: un SAAB 9-5 pe biocombustibil si o Honda Civic Hybrid.

Evenimentul Zilei