Romania va continua sa fie monitorizata si dupa raportul Comisiei Europene din 23 iulie si a vorbit despre „esecul justitiei pe care il vom avea consfintit in doua saptamani. In mod paradoxal, conform informatiilor noastre, raportul Comisiei va fi laudativ la adresa DNA.

O recenta decizie a procurorilor anticoruptie poate trezi suspiciunea ca ministrul justitiei are o datorie morala fata de Daniel Morar. Pe 24 aprilie, intr-unul dintre cele mai importante dosare ale DNA, legat de falimentul Bancii Internationale a Religiilor, mai multe persoane au fost scoase de sub urmarire penala.

Printre acestea se afla si Calin Andrei Zamfirescu, fostul presedinte al Uniunii Nationale a Barourilor si nimeni altul decat socrul ministrului justitiei, Catalin Predoiu. In conditiile unei “note” favorabile din partea UE, a bunavointei ministrului si in contextul notoriu al bunelor relatii dintre Morar si Cotroceni, un scenariu conform caruia actualul sef al DNA va ramane in continuare in functie capata consistenta.

Faptul ca presedinta CSM, Lidia Barbulescu, i-a luat apararea presedintelui dupa discursul acid al acestuia la adresa magistratilor conduce la ipoteza unui raport favorabil lui Morar si din partea CSM.

Gardianul