Conducerea Politiei Comunitare Iasi a declansat o campanie de vara pentru imbunatatirea imaginii angajatilor. Este vorba despre o campanie de testare fizica, in care politistii vor sustine patru probe: alergare, viteza, rezistenta si procedee de autoaparare. Ideea testarilor a survenit faptului ca tot mai multi politisti au inceput sa „ia proportii”.

„Nu este nicio gluma. Vom testa angajatii in acest mod si cei care vor pica la aceste probe vor fi inlocuiti cu tineri cu silueta. De aceea initiem si un concurs de ocupare de posturi, aproape in paralel cu aceste testari fizice. Nu poti executa misiuni ca lumea daca ai burta si abia te misti“, a declarat Alexandru Hordila, seful Politiei Comunitare Iasi. El a adaugat ca politistii care au grija de silueta si conditia lor fizica au la dispozitie o sala de antrenament in cadrul institutiei.

Curios este faptul ca la angajare, politistii nu trebuie sa sustina nici un fel de proba sportiva pentru ca Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) nu a aprobat acest lucru. Testarile vor incepe la data de 15 iulie, iar concursul de angajari va avea loc la 30 iulie. Pentru concurs sunt pana acum peste 300 de candidati inscrisi pentru 83 de locuri. Dupa ce s-a anuntat aceasta testare, dintre cei peste 660 de angajati ai institutiei, in doar cateva zile, cateva zeci si-au luat concedii de odihna sau fara plata, iar cei care nu mai puteau beneficia de acest drept, si-au luat concedii de maternitate.

Gardianul