Senatul american a votat o lege prin care sunt aprobate ascultarea convorbirilor telefonice in scopul combaterii terorismului, scrie New York Times. Imediat dupa adoptarea actului normativ mai multi senatori au afirmat ca legea violeaza dreptul cetatenilor la viata privata. George W. Bush, a aratat ca noua reglementare garanteaza securitatea fiecarui american.

Israelul este gata sa faca fata unui atac iranian sustine un oficial de la Tel-Aviv, chiar daca armata americana va refuza sa se implice, relateaza EuroNews. Anuntul guvernului israelian vine ca reactie la informatia potrivit careia armata iraniana a testat rachete Shahab 3, cu o raza de actiune de 2.000 de kilometri.

In febra pregatirilor pentru olimpiada de la Beijing, politistii chinezi au impuscat mortal 5 musulmani despre care se presupune ca pregateau atentate inspirate de Al Qaeda, informeaza Times Online. Cei 5 presupusi teroristi au fost ucisi dupa o descindere a politiei intr-o locuinta unde nu s-au gasit decat de arme albe.

Membrii unei miliţii din Darfur au ucis şapte membrii ai misiunii de menţinere a păcii Unamid şi au rănit alţi 22, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite, informează Reuters. Purtătorul de cuvânt al ONU, Michele Montas, a declarat că agresorii au folosit armament greu. Ambuscada de ieri este cel mai grav atac direct asupra forţelor UNAMID, de la începerea activităţii acestora, în 31 decembrie.

Politicienii francezi au reacţionat dur după ce Segolene Royal a denunţat o posibilă legătură între spargerea apartamentului sau pe 27 iunie şi criticile sale la adresa lui Sarkozy, scrie Le Figaro. Frederic Lefebvre, purtător de cuvânt al partidului UMP, a declarat că fosta candidată socialistă la preşedinţia Frantei a luat-o razna.