Turnul Eiffel se modernizeaza. Simbolul poporului francez si unul dintre cele mai vizitate monumente din lume va intra intr-un amplu proces de modernizare. Lucrarile, care vor costa 170 milioane euro, au ca obiectiv o mai buna primire a vizitatorilor, in special prin micsorarea cozilor de asteptare. Procesul de modernizare se va finaliza abia in 2015, scrie AFP.

Reverendul Jesse Jackson l-ar castra pe Obama. Unul dintre cei mai cunoscuti activisti pentru drepturile persoanelor de culoare, reverendul Jesse Jackson, a fost surprins facand o remarca foarte dura la adresa lui Barack Obama, candidatul de culoare la presedintia SUA. Invitat la o emisiune la Fox News, Jesse Jackson nu si-a dat seama ca este in direct si a spus ca "i-ar taia ouale" lui Obama, fiindca "le vorbeste de sus negrilor" prin discursurile despre moralitate pe care le tine in biserici. Ulterior, Jackson a incercat sa repare greseala si a afirmat ca "ii pare foarte rau pentru raul produs" si ca il sprijina in continuare pe Obama, scrie The Guardian.

Viktor Iuscenko stie cine l-a otravit. Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, a declarat ca stie numele acelor persoane care l-au otravit. Potrivit cotidianului vienez Der Standard, citat de Rador, Iuscenko nu a vrut sa faca public numele faptasului, motivand ca investigatiile asupra acestui caz sunt in curs de desfasurare. Acesta s-a declarat insa optimist ca vinovatul va plati pentru fapta sa.

Aparat care prezice cutremurele. Specialistii americani au conceput o tehnica prin intermediul careia ei ar putea prezice, in viitor, producerea cutremurelor, anunta BBC. Seismologii au masurat schimbarile petrecute in scoarta pamantului inainte, in timpul si dupa doua cutremure mici ca magnitudine petrecute la mare adancime in falia San Andreas din California. In urma masuratorilor, cercetatorii au descoperit ca exista o diferenta mare in nivelul de stres inregistrat la nivelul crustei terestre, cu zece ore inainte de declansarea unui cutremur.

Rusia suspecteaza ca un angajat al ambasadei britanice din Moscova este spion. Potrivit unei surse sub acoperirea anonimatului din serviciile secrete ruse, "activitatile unui consilier din cadrul ambasadei sunt suspecte, acesta fiind probabil si ofiter al serviciilor de informatii britanice. Un purtator de cuvant al ambasadei britanice a confirmat pentru Reuters ca persoana suspectata este un angajat al ambasadei, insa a refuzat sa comenteze acuzatia, noteaza Reuters. Relatiile diplomatice dintre Londra si Moscova sunt tensionate in urma unei dispute cu privire la uciderea, la Londra, a lui Aleksandr Litvinenko, fost agent rus si critic al Kremlinului.