„Moartea alba“ este distribuita acum si in Capitala, in functie de puterea de cumparare.

Drogurile scumpe, precum cocaina sau amfetaminele de ultima generatie, ajung doar in centrul Capitalei, in timp ce heroina - mai ieftina, dar mai periculoasa - este destinata periferiei. Acestea ar fi concluziile ultimului bilant al politistilor bucuresteni de la Antidrog, potrivit carora, pentru traficanti primeaza acum nu doar nevoile consumatorilor, ci si puterea de cumparare si zona din care provin acestia.

„Concret, celor «cu bani» le sunt oferite droguri mai scumpe si de calitate mai buna, in timp ce heroina ramane cel mai accesibil stupefiant pentru cei cu venituri mici. Din punctul de vedere al ofertei si distributiei, traficantii care «opereaza » in Capitala au inceput sa urmeze modelul dealerilor din statele vest-europene“, sustin ofiterii Briga zii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti.

„Drogul saracilor“, vandut cu 50 de lei

„Daca ar fi sa luam in calcul numarul consumatorilor, am putea spune ca, in continuare, in Bucuresti, cel mai consumat stupefiant este heroina. Si asta, in primul rand din cauza pretului, care o face accesibila tinerilor cu posibilitati materiale reduse. De aceea, distribuitorii de heroina si-au facut «cuiburi», in principal, in sectoarele 2, 5 si 6, unde, pe langa aglomeratia urbana, puterea de cumparare a locuitorilor este mai mica“, sustin oamenii legii.

Asadar, principalele zone ale Capitalei, unde se vinde si se consuma „intens“ heroina, sunt: Ferentari, Rahova, Luica, Berceni, Titan, Pantelimon, Baicului, Tei-Toboc si Militari. „In Bucuresti, pretul unui kilogram de heroina este cuprins intre 12.000 si 28.000 de euro, in functie de puritatea «marfii», in timp ce pretul unei doze variaza intre 30 si 150 de lei. Cel mai bine vandute doze sunt insa cele de 50 de lei, in greutate de un sfert de gram, care contin insa 50% heroina si 50% cofeina“, completeaza oamenii legii.

Integral in Evenimentul Zilei